pinterest
Inspiratie rondom zonweringen voor in je woonkamer

Inspiratie rondom zonweringen voor in je woonkamer

Afbeelding

De zonwering vormt een belangrijk onderdeel van ons huis. Sterker nog: er zijn vrijwel geen huizen te vinden zonder zonwering. Dat is ook helemaal niet zo vreemd, aangezien het behoorlijk lastig kan zijn als je ze niet gebruikt. Bovendien zorgt een zonwering direct ook voor een stukje privacy. Er zijn tal van verschillende zonweringen, waardoor het soms lastig kiezen is. Daarom worden hieronder enkele tips gegeven wanneer je zonweringen wil gaan kopen.

De functie is het belangrijkste

Houd bij het kopen van zonwering altijd in je achterhoofd dat de functie het belangrijkste is. Je rolgordijnen kunnen ontzettend mooi zijn, maar als het de felle zon niet tegenhoudt en daarmee ook de warme niet, heeft het natuurlijk weinig nut. Gelukkig hoef je jezelf daar vandaag de dag niet zo druk meer om te maken. De meeste zonweringen werken uitstekend, waardoor je jezelf kunt concentreren of het wel bij jou en je huis past. Kijk en vraag er echter voor de zekerheid altijd even naar!

Wil je binnen of buiten?

Het volgende dat je jezelf af moet vragen is of je de zonwering binnen of buiten wilt. Je kunt natuurlijk kiezen voor een zonwering buiten. Dit is vooral erg effectief als je wil dat de zonwering ook direct isolerend werkt, waardoor de warmte buiten blijft. Bij een zonwering binnen, zoals rolgordijnen, is dat wat minder het geval. Deze hebben echter weer als voordeel dat ze schoon blijven en vaak minder duur zijn. Zonwering buiten is niet alleen een behoorlijke kostenpost, het krijgt vaak ook behoorlijk veel te verwerken onder invloed van het weer en de natuur. Daarom zie je vaak dat zonweringen buiten eerder aan vervanging toe zijn.

Past het bij de rest van het huis?

Hoe je het ook wendt of keert: de uitstraling van een zonnewering is natuurlijk belangrijk. Wanneer je buiten een zonnescherm hebt hangen, bepaalt dat voor een groot gedeelte de uitstraling van je huis. En binnen kun je nog zo mooi alles ingericht hebben, als de rolgordijnen er niet bij passen, wordt het geheel direct een stuk minder mooi. Houd hier dus zeker rekening mee bij het uitkiezen van de zonwering.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen