pinterest
De nieuwe generatie cv ketels, laag onderhoud, hoog rendement

De nieuwe generatie cv ketels, laag onderhoud, hoog rendement

 Om ons huis warm te houden en om gebruik te kunnen maken van warm stromend water, is er in vrijwel ieder huis een CV ketel te vinden. Ontzettend handig uiteraard, maar tegelijkertijd ook een grote bron van ergernis voor veel mensen. Niet zelden heeft de ketel namelijk onderhoud nodig en iedereen heeft ook wel eens meegemaakt dat deze ermee stopt. Bovendien is het een behoorlijke kostenpost gezien het verbruik van CV ketels.

Gelukkig zijn de CV ketels in de loop der jaren behoorlijk veranderd, waarbij er bij de ontwikkeling uiteraard werd gekeken naar bovenstaande punten. Dat heeft geresulteerd in een nieuwe generatie CV ketels die nauwelijks onderhoud nodig hebben maar wel een heel hoog rendement leveren. Ze werken dus perfect en in veel gevallen bespaar je ook nog eens behoorlijk veel geld.

Zuinige ketels

Alles draait vandaag de dag om energiezuinig leven. Hetzelfde geldt uiteraard voor een belangrijke grondstof als gas. Er is geen eeuwig durende voorraad gas te vinden op aarde en daarom is het belangrijk om hier zuinig mee om te gaan. Daarbij wordt het gas ook duurder waardoor weinig gebruik van gas niet alleen goed voor het milieu is, maar ook nog eens voor je eigen portemonnee.
Dat is dan ook één van de belangrijkste redenen dat de nieuwe generatie ketels behoorlijk zuinig is ontwikkeld zonder dat dit ten koste gaat van het rendement. Met minder gas leveren ze dus betere prestaties en dat is zonder twijfel goed nieuws te noemen. Natuurlijk zal niet iedereen direct over een nieuwe generatie CV ketel beschikken. Toch is het aan te raden om deze aan te schaffen zodra het mogelijk is. De investering haal je er namelijk al heel snel uit.

Nauwelijks onderhoud

Afbeelding

De nieuwe generatie CV ketels zijn bovendien zo ontwikkeld en ontworpen dat ze nauwelijks meer onderhoud vergen. Dat is voor veel mensen een hele verademing. Natuurlijk werd dat onderhoud bij de vorige generatie ook al minder ten opzichte van vroeger, maar nu lijkt het onderhoud nog slechts incidenteel voor te komen, waardoor we meer tijd overhouden voor andere bezigheden in ons huis en gezin.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen