pinterest
Composiethout voor een onderhoudsvrije schutting, steiger of terras

Composiethout voor een onderhoudsvrije schutting, steiger of terras

Afbeelding

Iedereen wil natuurlijk een sfeervolle tuin. Of je nu een strakke tuin hebt of juist alle planten wild en vrij laat groeien: houten accessoires zijn altijd welkom. Zo kan je je schutting laten maken van hout, maar ook kiezen voor een gezellige steiger of een terras. Het uiterlijk van hout zorgt voor een gezellige en warme sfeer, waardoor je tuin uitnodigend is voor een ontspannende middag op een loungebank of ligstoel.

Iedereen die ooit een houten element in zijn tuin heeft geplaatst, weet hoeveel onderhoud dit hout nodig heeft. Gelukkig zijn er tegenwoordig alternatieven op de markt waardoor je minder tijd kwijt bent met het onderhouden van je houten elementen. Wanneer je voor woodcomposiet kiest, is deze tijd namelijk voorbij.

De voordelen van houtcomposiet

Het grote verschil tussen gewoon hout en composiethout is dat de tweede bestaat uit een mix van kunststof en hout. Dit betekent dat deze planken de beste kwaliteiten van deze twee materialen bezitten. Het hout zorgt voor een natuurlijke en authentieke uitstraling. Zo brengt het composiethout alsnog de warmte die je van gewoon hout gewend bent. Het kunststof dat in het materiaal verwerkt is, zorgt ervoor dat het makkelijk te onderhouden is. Zo ontstaat er geen groene aanslag op het materiaal, buigen de planken niet en behoudt je schutting of terras altijd zijn kleur. Je hoeft dus niet meer in de weer te gaan met reinigende en beschermende producten om je hout netjes te houden.

De mogelijkheden

Ondanks dat composiethout veel meer kwaliteiten heeft dan gewoon hout, gebruik je deze twee materialen gewoon op dezelfde manier. Dat betekent dat je je houten schutting of terras gewoon van composiethout kunt laten maken zoals je gewend bent. Ook op het gebied van kleuren is er meer dan genoeg keuze. Je kunt kiezen voor traditionele warme houtkleuren, maar natuurlijk ook voor composiethout gaan in een unieke kleur zoals grijs of wit. Het voordeel is dat dit materiaal kleurvast is. Je hoeft dus geen rekening te houden met het vervagen van de kleur zoals bij normaal hout.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen