pinterest
Je schuifkast ruimte zo optimaal te gebruiken

Je schuifkast ruimte zo optimaal te gebruiken

Woningen hebben maar een beperkte hoeveelheid ruimte. Zeker in Nederland, waar het woonoppervlakte relatief beperkt is. Daarom zijn schuifdeurkasten in Nederlandse huizen populair, omdat ze weinig ruimte innemen: je schuift immers de kastdeuren open in plaats van ze open te klappen. Maar los van dit gegeven kun je schuifdeurkasten ook slim indelen, zodat je de ruimte die er is nog beter benut. Met de ideeën hieronder helpen we je een eindje op weg om jouw schuifkastdeur zo optimaal mogelijk te gebruiken.

1. Laat jouw schuifdeurkast op maat maken

Kies voor een schuifdeurkast, of inloopkast, die de juiste hoogte heeft. Veel variatie op dit gebied vind je in de collectie schuifdeurkasten van Albeka.nl. De juiste hoogte is natuurlijk afhankelijk van de wandhoogte waar de kast komt te staan, de vraag of er een schuin dak is en hoeveel ruimte je nodig hebt. Slim is in elk geval om de volledige rechtstaande wand waar de inloopkast komt te staan, te benutten qua hoogte. En mocht er geen schuifdeurkast in de door jou gewenste maten te vinden zijn, dan kun je altijd nog kiezen voor het laten maken van een schuifdeurkast op maat!

2. Bepaal de indeling van de schuifdeurkast

Bepaal waarvoor de kast gebruikt gaat worden. Moet jouw schuifdeurkast als kledingkast fungeren? Beoordeel dan hoeveel colberts, jassen, broeken, truien en t-shirts je in jouw kledingassortiment hebt. Als je veel jasjes, pakken en colberts hebt - bijvoorbeeld omdat je vertegenwoordiger bent - zorg dan voor voldoende kledinghangers en hangruimte in de inloopkast. Bestaat jouw kledingcollectie vooral uit truien en broeken, zorg dan voor voldoende planken. Voor sokken en ondergoed zijn diverse lades natuurlijk een slimme keuze. En mocht je de schuifkast vooral gebruiken om spellen, dozen of dvd's - om maar enkele voorbeelden te noemen - in op te slaan, ook dan zijn voldoende steunplanken op de juiste hoogte van het grootste belang.

3. Let goed op de kleur

Ten slotte is het belangrijk dat het exterieur van de schuifdeurkast goed past bij de uitstraling van de ruimte waarin deze geplaatst wordt. Wil je juist contrast met de ruimte creëren en de kast er visueel laten uitspringen? Kies dan voor een zwarte of bruine kast in een witte ruimte. Kies je ervoor om de kast juist op te laten gaan in de omgeving, dan is de keuze voor eenzelfde kleur als de kamer de meest logische optie.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen