pinterest
Je woning verduurzamen in 2019: 4 tips

Je woning verduurzamen in 2019: 4 tips

Denk je steeds meer na over manieren om zuiniger en duurzamer te leven? Wordt het bijna een sport om te besparen? Je bent niet de enige, want steeds meer mensen verdiepen zich in manieren om hun woning te verduurzamen. Niet alleen voor hun eigen energierekening, maar ook voor het milieu! We geven je graag een aantal tips waar je in 2019 mee aan de slag kunt gaan.

Isoleren

Er wordt veel energie verbruikt om je huis warm te houden. Als je daar op zou kunnen besparen, kun je al veel winst behalen. Isoleren draagt ertoe bij dat er zoveel mogelijk warmte binnen blijft. Die warmte hoef je dus niet op te wekken! Het isoleren van bijvoorbeeld de spouwmuur hoeft bovendien helemaal niet zo veel te kosten en van een rigoureuze verbouwing is geen sprake. Spouwmuurisolatie is eenvoudig aan te brengen, zonder dat je in de rommel komt te zitten.

Hetzelfde geldt voor dakisolatie. Daarmee voorkom je al snel zo’n 20% warmteverlies. Ook vloerisolatie is zo aangebracht en het geeft meteen een lekker warm gevoel aan je voeten. En als je dan toch aan het verbouwen bent, bijvoorbeeld bij dakisolatie, informeer dan ook eens naar de mogelijkheid om een kunststof dakkapel te laten plaatsen. Daar verdien je licht, ruimte en woonplezier mee!

Dubbel of triple glas

Als je nog niet in je hele huis dubbel glas hebt, is dat zeker aan te raden! Dubbel glas houdt de kou buiten in de winter, de warmte in de zomer en zorgt ervoor dat je minder hinder ondervindt van geluiden van de straat. Tegenwoordig kun je zelfs voor triple glas kiezen met een nog hogere isolatiewaarde en nog meer comfort. Geen tocht meer en een lagere energierekening, zeker in combinatie met isolerende kunststof kozijnen!

Zonnepanelen

Een maatregel die om een iets grotere investering vraagt, zijn zonnepanelen. Afhankelijk van de ligging van je dak en het dakoppervlak kun je één of meerdere zonnepanelen op je dak leggen. Kijk hierbij ook goed naar hoeveel stroom je nodig hebt voor jouw huishouden. Wek je extra stroom op? Dan kun je deze terugleveren aan het net of gebruiken voor een warmtepomp.

Warmtepomp

Zou jij het liefst gasloos wonen? Een warmtepomp maakt dat mogelijk. Als je huis hier geschikt voor is, wat betreft isolatie, radiatoren en vloerverwarming, kun je met flink wat minder CO2-uitstoot prettig wonen. Laat je altijd goed informeren over de mogelijkheden. Misschien moet je namelijk eerst nog extra maatregelen nemen, zoals lagetemperatuurverwarming. Je kunt ook voor een hybride oplossing kiezen, waarbij de ketel als back-up dient bij extreme kou.

Bovenstaande maatregelen om te verduurzamen zijn niet de minste, maar wel degenen die voor de grootste besparing zorgen. Begin je liever klein? Denk dan eens aan ledverlichting, een zuiniger verbruik van energie of het vervangen van energie slurpende apparaten door nieuwe, zuinigere varianten. Alle beetjes helpen immers!

Afbeelding

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen