pinterest

Kamersteiger: de ideale keuze voor verbouwingen in & rondom huis

Ga je bij een verbouwing verschillende werkzaamheden op hoogte uitvoeren? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om een steiger te gebruiken in plaats van een ladder. Een steiger is namelijk veiliger doordat je stabieler staat en daarnaast werk je door een steiger een stuk comfortabeler. Voor verbouwingen in & rondom huis is een kamersteiger perfect!

De kamersteiger

Bij de naam denk je misschien al gauw dat een kamersteiger alleen voor binnengebruik is. Dit is echter niet het geval, je kunt een kamersteiger namelijk ook prima buiten gebruiken. Een kamersteiger is voorzien van wielen, waardoor deze makkelijk te verplaatsen is. Een kamersteiger is niet erg groot en past eigenlijk wel in elke ruimte. Doordat hij wat kleiner is, neemt de steiger ook niet veel ruimte in. Een kamersteiger is gemaakt van lichte materialen, waardoor je hem met één persoon in elkaar kunt zetten en verplaatsen. Daarnaast kun je een kamersteiger uitbreiden met losse onderdelen. Kijk voor de beste kamersteiger op steigervoorweinig.nl.

Verschil tussen een kamersteiger en een rolsteiger

Voor klussen zowel binnen als buiten is een kamersteiger perfect. Ga je op grotere hoogte werken? Dan kun je beter voor een rolsteiger kiezen. Deze is namelijk een stuk stabieler op grotere hoogtes. Een kamersteiger heeft een maximale werkhoogte van 5 meter. Een kamersteiger is wel makkelijker in elkaar te zetten dan een rolsteiger.

Kosten van een kamersteiger

Gelukkig hoeft een kamersteiger niet veel te kosten. Er bestaan namelijk verschillende soorten modellen, zowel voor intensief, professioneel gebruik als voor sporadisch, doe-het-zelf gebruik. Hier kan verschil in zitten qua prijs. Steigers van topfabrikanten zijn vaak duurder, maar voldoen wel aan alle eisen. Zo weet je zeker dat je een veilige steiger aanschaft. Daarnaast geldt ook de regel dat hoe hoger de kamersteiger is, hoe hoger de prijs. Dat komt doordat hogere kamersteigers meerdere onderdelen bevatten.

Advies voor de aanschaf

Ga je een kamersteiger kopen? Doe dan goed onderzoek naar de verschillende steigers. Let erop dat de kamersteiger voldoet aan de normen en eisen en dat deze veilig is. Dit kun je zien aan verschillende certificaten. Vind je het lastig om zelf op onderzoek te gaan? Vraag dan om advies bij een specialist.

Kamersteiger: de ideale keuze voor verbouwingen in en rondom het huis #klussen #verbouwen #kamersteiger #steiger

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen