pinterest

DIY: een muur verven

Je wilt een andere look in je kamer of je gaat verhuizen? Muren verven hoeft niet zo moeilijk te zijn, als je er even rustig de tijd voor neemt en slim aan de slag gaat. Beter even de tijd nemen en grondig te werk gaan dan opgescheept zitten met een muur die er niet uit ziet of een muur waar de verf al snel vanaf bladdert! Maar hoe pak je muren verven het slimste aan?

DIY: een muur verven #verven #interieur

Kies voor kwaliteitsverf!

Natuurlijk kan je de goedkoopste verf uit de bouwmarkt nemen, maar of het altijd slim is, is een tweede. Vaak zal dit goedkopere verf van mindere kwaliteit zijn en dat zie je meestal terug in de ‘levensduur’ (zo kan deze verf al snel weer van je muur afbladderen bijvoorbeeld), moet je vaker verven voordat het er mooi uitziet en alles bij elkaar koop je dus meer verf en ben je helemaal niet zoveel goedkoper uit. Om over alle frustraties nog maar te zwijgen. Een goed merk verf kopen, zoals Sikkens verf, zorgt voor een mooi resultaat, waar je lang plezier van kunt hebben.

Muren klaarmaken

Om je muur verfklaar te maken zal je deze eerst moeten schoonmaken. Hier zijn speciale reinigers voor. Vooral vet is een ramp, maar uiteraard zijn alle eventuele oneffenheden niet aan te raden. Haren, spinnenwebben, stof: zorg dat alles weg is. Eventuele gaten vul je eerst op met een muurvuller.

Voorstrijk of grondverf

Het kan nodig zijn om je muur eerst te behandelen met een voorstrijk of grondverf. Hiermee zorg je ervoor dat je muur niet meer alles ‘opzuigt’.

Verven maar

En jawel, dan mag de echte verf erop. Zorg voor schone kwasten en rollers. Welk soort je kiest is een beetje een persoonlijke kwestie, maar grofweg kan je zeggen dat kieren en hoeken beter te benaderen zijn met een kwast. Voor de grotere oppervlaktes kies je voor een roller. Verf de banen zowel horizontaal als verticaal, dat geeft het mooiste effect. Heb je tape gebruikt om bijvoorbeeld je raam te beschermen of je plafond? Trek dit direct eraf. Is de verf al droog, dan loop je kans om stukken verf mee te trekken bij het verwijderen. Daarnaast kan tape ook zo vasthechten dat het moeilijk te verwijderen is als het langere tijd erop blijft zitten.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen