pinterest

Zwembad in kelder - Tips en overzicht van de kosten

Zwembad in kelder - Tips en overzicht van de kosten #zwembad

Zwembad in kelder

Steeds meer mensen in Nederland schaffen een zwembad aan. Heerlijk natuurlijk voor in de zomer. Helaas leven we in Nederland. Het weer werkt niet altijd mee, waardoor zwemmen in je eigen zwembad lang niet altijd kan. Een eigen binnenzwembad zou dan fantastisch zijn. Weer of geen weer, je zwemt dan de hele dag door. Hier hangt achter wel een flink prijskaartje aan. We geven je een aantal tips hoe je een zwembad in kelder het beste financiert en waar je dan op moet letten.

Tip! Geld lenen voor een zwembad in je kelder? Betaal niet onnodig te veel! Lening vergelijken op Rente.nl zorgt ervoor dat je de best passende lening vindt, tegen de laagste rente.

Wat kost een zwembad in kelder?

Een zwembad in je kelder is uiteraard iets compleet anders dan een zwembad in je tuin. Hier komt écht specialistisch werk bij kijken. Denk bijvoorbeeld alleen al aan het aanbrengen van een ontvochtigingssysteem en geluidsdemping. Het is dus duidelijk méér dan alleen een gat in de grond graven en vol laten lopen met water. Het is dan ook niet zo makkelijk om precies te zeggen hoeveel een zwembad in kelder kost. Maar reken minimaal op zo’n € 80.000. Al is de uiteindelijke prijs wel afhankelijk van een aantal factoren, zoals:

 • De afmetingen van het zwembad
 • Het type zwembad
 • Bekleding en afwerking van het zwembad en de kelderruimte
 • De stijl, bijvoorbeeld design of wellness

Maar er zijn meer onderdelen die je nodig hebt én die geld kosten:

 • Alle installaties om te zuiveren en verwarmen
 • Geluidsdemping
 • Speciale deuren om vocht tegen te houden
 • Eventueel kindvriendelijk maken
 • Zwembadtrap
 • Een aparte douche
 • Inrichting van de ruimte

Tip! Hoe groot of luxe je het zwembad in je kelder ook wilt maken, het is altijd slim om meerdere offertes op te vragen bij verschillende aanbieders. Op die manier vergelijk je eenvoudig en weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt.

Vaste kosten zwembad in kelder

De bovengenoemde € 80.000 zijn echter slechts eenmalige kosten. Bij een zwembad in je kelder krijg je ook te maken met enkele terugkerende kosten, die ongeveer neerkomen op € 1.000 per jaar:

 • Energiekosten voor het op temperatuur houden van water en ruimte
 • Schoonmaakkosten
 • Kosten voor het verversen en van het zwemwater
 • Onderhoud van het zwembad en de zuiveringsinstallaties

Tip! Om de energiekosten van een zwembad in je kelder beheersbaar te houden, is het slim de ruimte goed te isoleren en gebruik te maken van zonnepanelen en/of een zonneboiler. Dat bespaart je uiteindelijk een hoop geld

Zwembad in kelder financieren met lening

Een zwembad in je kelder aanleggen kost dus veel geld. Geld dan niet iedereen zomaar heeft of er voor uit wil geven. Je zwembad (voor een deel) financieren met een persoonlijke lening is dan een goed alternatief. Je leent dan in één keer een wat groter bedrag, wat je in vaste termijnen en tegen een vaste rente terugbetaalt. Het is wel belangrijk dat je vooraf een goede vergelijking maakt. Het aanbod leningen is namelijk groot en de rente verschilt per bank of kredietverstrekker. Let daarom altijd op de volgende onderdelen bij het vergelijken van leningen:

 • Het rentepercentage. Soms verschilt dit wel 4%. Hierdoor betaal je bij de ene kredietverstrekker honderden euro’s meer voor hetzelfde leenbedrag.
 • De looptijd. Dit is de periode waarin je de lening terug betaalt. Hoe langer de looptijd, hoe lager je maandlasten. Maar met een langere looptijd betaal je ook langer rentekosten. Ons advies is dan ook: Kies een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die je makkelijk kunt dragen.
 • De voorwaarden. Niet alleen de rente, maar ook de voorwaarden verschillen per bank of kredietverstrekker. Deze zorgen ervoor dat je wel of niet voor onverwachte kosten komt te staan. Let er vooral op of je kosteloos extra mag aflossen en of er een overlijdensrisicoverzekering bij de lening zit.

Tip! Wil je een lening aanvragen en je verzekeren tegen overlijden? Een aparte ORV afsluiten is meestal goedkoper dan wanneer deze standaard bij de lening zit!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen