pinterest
Keukenrenovatie gepland? 4 tips voor het inrichten van je nieuwe keuken

Keukenrenovatie gepland? 4 tips voor het inrichten van je nieuwe keuken

Een keukenrenovatie: het leukste project dat er is als je het ons vraagt. Maar hoe leuk dit project ook is, het kan ook flink mis gaan door (kleine) verkeerde beslissingen. Het inrichten van je nieuwe keuken is een cruciaal onderdeel en kan de uitstraling en functionaliteit van de ruimte bepalen. Om die missers te voorkomen, gaan we je een eindje op weg helpen. Hier zijn 4 handige tips om je te helpen bij het inrichten van je nieuwe keuken, zodat je straks optimaal kunt genieten van je vernieuwde kookruimte. Succes!

Maak een plan en denk goed na over de indeling

Een logische eerste stap, maar deze stap wordt te vaak vergeten. Voordat je begint met het inrichten van je nieuwe keuken, is het echt slim om een goed plan te maken. En met goed bedoelen we dan ook echt een doordacht, opgemeten plan. Denk na over de indeling van de ruimte en hoe je de verschillende elementen zoals het fornuis, de koelkast, de gootsteen en eventueel een vaatwasser wilt plaatsen. Zorg ervoor dat de looproutes logisch zijn en dat je voldoende werkruimte hebt om comfortabel te kunnen koken. Een handige tip is om te werken met de ‘werk driehoek’, waarbij het fornuis, de gootsteen en de koelkast in een driehoek worden geplaatst. Dit zorgt ervoor dat je efficiënter kunt werken en tijd bespaart tijdens het koken.

Kies de juiste keukenapparatuur

Bij het inrichten van je nieuwe keuken is het belangrijk om goed na te denken over de keukenapparatuur die je wilt aanschaffen. Kies voor kwalitatieve apparatuur die past bij jouw kookstijl en wensen. Denk hierbij aan een goede oven, een ruime koelkast, een vaatwasser en natuurlijk een afzuigkap om nare geurtjes en dampen af te voeren. Idealiter ben je op zoek naar een afzuigkap die perfect aansluit op de kleuren en stijl van de rest van de keuken, denk aan een industriële of moderne look. Voor een ruime keuze aan keukenapparatuur van topkwaliteit kun je terecht bij Electro World. Hier vind je een uitgebreid assortiment aan apparaten van bekende merken die je helpen om het koken nog leuker en gemakkelijker te maken.

Denk aan voldoende opbergruimte

Een opgeruimde keuken werkt niet alleen prettiger, maar zorgt er ook voor dat je efficiënter kunt werken. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte in je nieuwe keuken. Kies bijvoorbeeld voor lades in plaats van kastjes, zodat je gemakkelijk bij al je pannen, bakjes en keukengerei kunt. Denk ook aan slimme opbergsystemen zoals uittrekbare lades, carrousels in hoekkasten en speciale opbergsystemen voor kruiden en specerijen. Op deze manier kun je al je keukenspullen netjes en geordend opbergen, wat het koken een stuk makkelijker maakt.

Besteed aandacht aan verlichting en afwerking

Verlichting speelt een belangrijke rol in de keuken en kan de sfeer en functionaliteit van de ruimte beïnvloeden. Zorg daarom voor voldoende lichtbronnen in je nieuwe keuken, zoals plafondlampen, spotjes onder de keukenkastjes en eventueel sfeerverlichting boven het kookeiland. Op deze manier kun je de juiste sfeer creëren en zorgen voor goed zicht tijdens het koken. Ook de afwerking van je keuken is belangrijk voor de uitstraling van de ruimte. Kies voor hoogwaardige materialen die makkelijk schoon te houden zijn en lang mooi blijven. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen