pinterest
Kunsthagen: helemaal niet kitsch!

Kunsthagen: helemaal niet kitsch!

Hou jij wel van een beetje groen, maar ben je niet gezegend met een talent voor tuinieren en het in leven houden van planten? Gelukkig zien de moderne kunstplanten er hartstikke echt uit. Al eens nagedacht over het ophangen van een kunsthaag? Een kunsthaag kan net dat beetje extra’s geven in jouw huis of tuin. Bij Kunsthaagvoordeel hebben ze bijvoorbeeld een breed assortiment aan kunsthagen. Wij vertellen je in dit artikel alles over kunsthagen.

Kwaliteit en gemak

Waar het laten groeien van een echte haag jaren kan duren, heb je met een kunsthaag direct het gewenste effect. Een kunsthaag wordt doorgaans geleverd in de vorm van losse buigbare panelen die je aan de muur kunt bevestigen. Zelfs voor de minst handige Harrie een fluitje van een cent.  Bijkomend voordeel is dat een kunsthaag letterlijk geen onderhoud nodig heeft. Als je gaat voor een kunsthaag van kwalitatief materiaal (meestal gaat het om hoogwaardige kunststof) is er geen storm of heftige regenbui die een einde kan maken aan het leven van jouw haag. Bij een echte haag is dat doorgaans helaas niet het geval. Als je geen grote fan bent van tuinieren en weinig zin hebt in onderhoud is een kunsthaag dus een uitstekend idee.

Waar hang je het?

Hier wordt het leuk, want hier kan je je creativiteit volledig de vrije loop laten gaan. De meeste mensen hangen een kunsthaag aan de buitenmuur of schutting, maar een kunsthaag binnenshuis is ook mogelijk en kan zelfs een heel verrassend effect geven. Hoe leuk is het wanneer je binnenkomt in een hal met een met groen beklede wand? Een kunsthaag in de badkamer kan ook zeer verfrissend zijn. Je kunt lekker spelen met waar je jouw kunsthaag gaat hangen, want ze zijn eenvoudig te bevestigen en los te koppelen.

Welke soort kies je?

Er zijn verschillende soorten kunsthagen die stuk voor stuk een bestaande klimplant imiteren. De meest verkochte kunsthaag is de Klimop, daarnaast is een namaak variant van de Buxus ook erg in trek. De laatste jaren wordt een moswand ook steeds populairder. Mos is doorgaans niet echt een plantje dat veel aandacht krijgt dus een moswand in jouw hal of tegen jouw buitenmuur kan een echte eyecatcher zijn. Wil je graag wat meer groen in jouw huis of tuin, maar heb je weinig zin om daar heel veel moeite voor te gaan doen? Neem eens een kunsthaag in overweging. Mooi en lekker praktisch.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen