pinterest
Maak je huis lente proof

Maak je huis lente proof

Het is al een paar weken officieel lente, maar met de komst van de zomertijd begint het bij mij pas echt te leven. Afgelopen weekend heb ik de tuin al omgetoverd in de lentesfeer. Ik kan zo genieten van al dat nieuwe groen en fris, kleurende planten. Nu het buiten klaar is, wil ik de lente ook in huis halen. Wil je weten hoe ik dat aanpak?

Voorjaarsschoonmaak

Zoals je buiten het straatje veegt en alle oude bladeren verwijderd, maak ik binnen de kamer grondig schoon. Even alle meubels van de plek en lekker met een fris geurend schoonmaakmiddel soppen. Met de zon in huis worden alle spinraggen zichtbaar, die je eerst niet zag. Ook de ramen krijgen een wasbeurt. Wanneer deze schoonmaaktaak volbracht is, kan je de lente echt in huis gaan halen.

Afbeelding

Jong groen

Bij het ramen zemen had ik de oude planten al verwijderd uit de vensterbank. Tijd voor nieuwe planten en potten. Hiervoor ga ik naar een tuincentrum in de buurt, waar ik graag kom. Ik laat mijn nieuwe aanwinst door een medewerker alvast in de nieuwe pot zetten (gratis service). Dat scheelt gedoe thuis en ik weet dat de plant ook op de juiste manier in de pot zit.

Vervang donkere accessoires

Ik zit ’s avonds graag op de bank onder een plaid. Heerlijk omringd met kussentjes. Door deze kussens en kleed te vervangen voor lichte kleuren krijgt de zithoek een totaal andere look. Ook de donkere kaarsen worden vervangen door een kleurrijke variant. Een eenvoudige manier om vrolijke kleuren toe te voegen aan het interieur. Vervang het wollige kleed voor een zomerse variant. Hang andere, vrolijke schilderijtjes aan de wand.

Afbeelding

Bloemen

Een heerlijk geurend boeket op tafel brengt direct vrolijke kleuren in huis. Koop meerdere bossen en combineer ze lekker door elkaar. Maak meerdere boeketjes en zet ze verspreid neer in huis. Zo heb je vanuit meerdere hoeken van de kamer zicht op deze sfeermakers. Bloesemtakken zijn ook fantastisch om een lentesfeer te creëren.

Afbeelding

Ik ben tevreden met mijn basis interieur. Maar mocht je nog verder willen gaan, dan kan je met het opnieuw verven van een muur of een meubel grote resultaten boeken. Denk aan de krijtverven die gemakkelijk over bestaande verf aangebracht kan worden. Succes en geniet van jullie lente make-over in huis.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen