pinterest
Mogelijkheden voor de achterwand in de keuken

Mogelijkheden voor de achterwand in de keuken

Elke keuken heeft een achterwand. De meeste mensen zullen meteen denken aan tegels als achterwand, maar dit hoeft tegenwoordig echt niet per se meer. Er zijn veel verschillende mogelijkheden die je als achterwand keuken kunt gebruiken. We hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Tegels als achterwand

De meest voorkomende soorten achterwanden zijn vaak gewoon tegels. Deze zijn makkelijk schoon te maken en worden in de gehele keuken tussen het aanrecht en de bovenkastjes gebruikt. Makkelijk te installeren en in gebruik! Toch hoeven tegels niet per se zo saai te zijn als veel mensen denken. Ook tegels bieden veel mogelijkheden. Je kunt voor tegels in 1 kleur gaan, maar ook aparte vormen, zoals een waaiervormige tegel of een mozaïek, kunnen prachtig staan. Ook een print op de tegels of juist voor een kleurrijke samenstelling te kiezen maak je van een standaard tegel achterwand meteen een blikvanger in de keuken.

Een keuken wand paneel

Waar je tegels 1 voor 1 moet plaatsen, zijn er ook keuken wandpanelen. Dit is vaak een kunststof of stenen paneel, dat je in 1 keer tegen de wand monteert. Doordat het 1 groot paneel is, is het installeren van deze panelen een stuk makkelijker te doen. Deze panelen zijn ook in veel verschillende uitvoeringen te vinden. Er zijn verschillende formaten, prints, motieven en kleuren. Ook zijn ze allemaal hittebestendig en makkelijk schoon te maken. Je kunt ze vaak nog over de bestaande tegelwand heen plaatsen, wat ze ook ideaal maakt als je je keuken qua sfeer en kleur wilt veranderen, maar geen hele verbouwing kunt of wilt doen.

Budget optie voor de achterwand

Als je de achterwand van de keuken wilt aanpassen, kan het een dure uitgave worden als je de bestaande tegels eraf wil halen en nieuwe tegels wilt plaatsen. Gelukkig zijn er ook genoeg betaalbare of budget opties voor de achterwand van de keuken. Zo is het plaatsen van een kunststof achterwandpaneel al een stuk betaalbaarder dan nieuwe tegels.  Wanneer je in een huurwoning woont zijn zulke aanpassingen moeilijker te maken. Er zijn tegenwoordig wel veel mooie tegelstickers te vinden. Deze kun je over de bestaande tegels of achterwand heen plakken. Is er helemaal geen achterwand of tegels bij je keuken? Je kunt er ook voor kiezen om de wand met een speciale muurverf te verven. Deze heeft de kwaliteit dat hij de muur beschermt en je hem ook gewoon kunt afnemen en schoonmaken zonder de verf te beschadigen.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen