pinterest
Defect aan de keuken repareren is duurzaam en voordelig

Defect aan de keuken repareren is duurzaam en voordelig

Er kan zich onverhoopt een probleem voordoen met componenten in de keuken. In het bijzonder wanneer de keuken al wat ouder is. Voorheen koos men hierbij al snel voor het vervangen van deze elementen. Tegenwoordig is het populairder om een reparatie uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan keukenkastjes die niet meer goed openen of sluiten; de juiste gasveren online bestellen en zelf vervangen kan de oplossing voor het probleem vormen. Deze manier van werken is niet alleen heel duurzaam, maar ook voordelig. Het vervangen van het kastwerk in de keuken zou veel meer kosten. Daar waar naast de versleten gasveren de rest van de keukenkastjes mogelijk nog in goede staat verkeert. Niet alleen het vervangen van gasveren is een optie bij het uitvoeren van een reparatie aan de keuken. In dit artikel lees je er meer over. 

Kapotte onderdelen van een keukenkraan vervangen 

Naast problemen met de keukenkastjes doen ook problemen met de keukenkraan zich regelmatig voor. Denk bijvoorbeeld aan een gescheurd rubberen ringetje of een defect binnenwerk van de kraan. Beide defecten kunnen leiden tot een lekkage. Direct een nieuwe kraan monteren is niet altijd noodzakelijk. Het vervangen van het binnenwerk van de kraan kan al voldoende zijn om het ontstane euvel op te lossen. 

Lukt het niet meer om de kraan zelf te repareren? Kijk in dat geval eens naar alle verschillende soorten Quooker kranen. Deze heetwaterkranen hebben de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen onder huishoudens. Niet voor niets, daar ze diverse voordelen bieden. Het levert een tijdsbesparing op, biedt gemak en maakt de waterkoker op het aanrecht overbodig. Je kunt de Quooker zelf plaatsen, met de instructievideo’s die je online vindt. Zo bespaar je op de kosten! 

Huishoudens nemen afstand van de consumptiemaatschappij 

Door steeds vaker voor een reparatie in plaats van complete vervanging te kiezen, nemen huishoudens heel bewust afstand van de consumptiemaatschappij. Vaak zijn slechts losse onderdelen versleten, waardoor het vervangen van een volledige component in de keuken onnodig schadelijk is voor het klimaat en milieu. Niet alleen bij mensen thuis worden bestaande onderdelen vaker hergebruikt. Dat geldt ook voor de woningbouw in algemene zin. Circulair bouwen is een trend die steeds meer opkomt in Nederland. Bij het circulair bouwen proberen sloopbedrijven bruikbare componenten uit constructies te behouden bij de uitvoering van sloopwerkzaamheden. Het is duurzaam en maakt dat volgende bouwprojecten voordeliger kunnen worden uitgevoerd. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen