pinterest

Nieuwe stofzuiger kopen? Hier moet je op letten

Je zegt het al een tijdje tegen jezelf: “ik heb echt een nieuwe stofzuiger nodig.” Maar toch vergeet je het steeds weer en blijf je je huis schoonmaken met een stofzuiger die zijn werk eigenlijk helemaal niet meer zo goed doet. Wordt het nu echt tijd voor een nieuwe? Maar weet je niet zo goed welk model je het beste kunt aanschaffen? Of je nu voor een steelstofzuiger, robotstofzuiger of een regulier model gaat: hier moet je op letten als je een nieuwe stofzuiger gaat kopen. 

Welke stofzuiger kies je?

Je denkt er misschien niet altijd bij na, maar er zijn best wel veel verschillende soorten stofzuigers. En deze hebben elk hun eigen voordelen. De meest traditionele stofzuiger ken je vast wel; deze trek je achter je aan tijdens het stofzuigen. Deze sledestofzuigers zijn verkrijgbaar met of zonder zak. De zakloze stofzuigers vangen het vuil op in een speciale stofbak.

En dan heb je de steelstofzuiger. Deze is iets moderner dan de traditionele variant. Steelstofzuigers hebben meestal geen snoer, maar een accu. Hierdoor kom je op bijna elk plekje in huis, maar je moet wel rekening houden met de levensduur van de accu. De batterij gaat niet altijd lang mee wat het model niet erg geschikt maakt voor grote schoonmaakbeurten.

Naast de slede- en de steelstofzuiger is de robotstofzuiger tegenwoordig erg populair. Deze maakt het huis zelfstandig schoon, zonder dat jij iets hoeft te doen. Maar de robotzuiger vervangt de normale stofzuiger niet helemaal. Hij komt namelijk niet in kleine hoekjes.

Met of zonder zak?

Bijna alle soorten stofzuigers zijn verkrijgbaar met of zonder zak. Wanneer je kiest voor een model zonder zak, beschikt deze over een speciaal stofreservoir. Deze moet je eens in de zoveel tijd legen wanneer deze bijna vol is. 

Kenmerken stofzuiger met zak:

  • De zakken zijn makkelijk te legen 
  • Zuigt in de meeste gevallen net iets harder dan een stofzuiger zonder zak
  • Is geschikter voor mensen met een allergie: het stof komt terecht in de zak en gooi je in één keer weg.

Kenmerken stofzuiger zonder zak:

  • Je hoeft geen stofzuigerzakken te kopen; je bespaart kosten
  • Maakt in sommige gevallen iets meer lawaai dan een stofzuiger met zak
  • Je kunt in contact komen met het stof wanneer je het stofreservoir leegt

De zuigkracht van de stofzuiger

Heb je tapijt in je huis? Dan heb je een stofzuiger met een hoge zuigkracht nodig. Je wilt namelijk wel dat het apparaat al het stof verwijderd. Voordat je een stofzuiger aanschaft, is het dus belangrijk om te kijken naar de zuigkracht. Maar de zuigkracht is niet hetzelfde als het vermogen. Tegenwoordig worden er geen stofzuigers meer gemaakt met een hoger vermogen dan 900 Watt. Dit wordt gedaan om energie te besparen. Er geldt dus niet; hoe hoger het vermogen, hoe hoger de zuigkracht. 

Wanneer je laminaat of een andere gladde vloer hebt, heb je een minder hoge zuigkracht nodig dan wanneer je tapijt op de vloer hebt liggen. 

Wat is de beste stofzuiger van dit moment?

Vraag je je af wat de beste stofzuiger van dit moment is? Aangezien er duizenden verschillende stofzuigers zijn, is het moeilijk om de juiste variant te vinden. Zoek je bijvoorbeeld de beste steelstofzuiger? Of toch de beste Dyson stofzuiger? Door de soort stofzuiger en het merk te specificeren, kun je gericht op zoek gaan. Miele en Dyson zijn goede stofzuiger merken en hebben diverse apparaten met een prima prijs-kwaliteitverhouding.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen