pinterest
Onderhoud op deze manier uw veranda!

Onderhoud op deze manier uw veranda!

Afbeelding

Het onderhouden van een veranda doe je zo!

Het plaatsen van een veranda in de tuin raakt steeds populairder in Nederland. Een veranda bevordert het woongenot van bewoners aanzienlijk. Zo is men namelijk niet gebonden aan bepaalde weersomstandigheden om te genieten van hun tuin. Een veranda biedt namelijk bescherming tegen kou, neerslag of juist de felheid van onze zon.

De aankoop van deze woonvoorziening is echter wel een investering. Het is daarom zonde om een veranda te laten verweren. Het is daarom streng geadviseerd om een veranda regelmatig aandacht te onderhouden. Door veranda’s regelmatig aandacht te geven zal het verouderingsproces beperkt blijven en geniet u nog jaren van uw veranda. Lees hieronder welke handelingen verricht moeten worden om de verschillende aspecten van een veranda nog jaren mooi te houden.

Aandachtpunten voor een houten en aluminium veranda

Veranda’s komen in verschillende soorten en maten. Toch wordt er voornamelijk gekozen voor een houten en aluminium veranda. Deze twee verschillende materialen dienen elk op een andere wijze onderhouden te worden. Zo vraagt een aluminium veranda over het algemeen weinig onderhoud aangezien dit materiaal nauwelijks verweert. Vaak is het reinigen van aluminium met een lauw zeepwater zonder ammoniak voldoende.
Aan de andere kant heeft een houten veranda juist wel aandacht nodig. Het is voorafgaand aan de aankoop belangrijk om te kiezen voor een hoogwaardig type hout zodat dit niet gaat rotten. Het is geadviseerd om de constructie regelmatig te controleren op schade omdat dit toekomstig onderhoud beperkt. Ook is het belangrijk om de houten constructie een beschermde laag te geven, dit kan door het gebruik van een hoogwaardige grondlaag en een houtolie. Dit wordt veelal elke 4-5 jaar herhaalt en het resulteert in mooie veranda’s. Voor meer informatie over de reiniging van de constructie kunt u terecht bij een verandaspecialist.

Onderhoud het dak van een veranda

Niet alleen de constructie van een veranda heeft aandacht nodig. Ook is het namelijk belangrijk om op een regelmatige basis het dak te reinigen van een veranda. Het dak is namelijk constant in gevecht met de natuur. Wanneer het dak van glas is, zal overtollig vuil het aanzicht verslechteren. Ook zal de lichtinval beperkt blijven. Het dak is gemakkelijk te reinigen met de tuinslang of nog beter, een hogedrukspuit. Bij een glazen dak kunnen voor het reinigingsproces ook borstels en zeepwater gebruikt worden, om al het overgebleven vuil te reinigen. 

Reinig regelmatig uw goten

Bij het onderhouden van een veranda dient u de goten niet te vergeten. Dit is namelijk een zeer belangrijk aspect van elke veranda. De goten reguleren het regenwater en wanneer deze goten verstopt zitten kan dit resulteren in lekkages doordat het water niet afgevoerd kan worden. De reiniging van de goot kan gemakkelijk uitgevoerd worden door gebruik te maken van een hogedrukspuit. Op deze manier wordt het overtollige mos en bladeren weggespoeld.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen