pinterest
Past hout in een modern interieur?

Past hout in een modern interieur?

Wat is een modern interieur eigenlijk? Veel mensen denken dan direct aan minimalistisch vormgegeven meubels met veel kunststof en chroom. Maar ook hout past perfect in een eigentijdse inrichting. Eigenlijk komt het in elke woonstijl tot zijn recht.

Afbeelding

Er zijn nogal wat verschillende houtsoorten waar meubels, vloeren en jaloezieën van worden gemaakt. Hout geeft elke ruimte een natuurlijke uitstraling en verhoogt de sfeer. Het laat zich bovendien heel goed combineren met andere materialen. Zeker als je interieur voor de rest strak is kan bijvoorbeeld een grote eiken tafel met moderne stoelen en een flinke industriële lamp erboven echt een centraal punt in de woonkamer zijn. Maar ook een houten bed in de slaapkamer, houten bureau in de studeerkamer of houten buffetkast in de keuken geeft je huis direct een eigen uitstraling.

De meest voor de hand liggende toepassing van hout is op de vloer. Echt hout of laminaat is in veel verschillende houtsoorten en kleuren verkrijgbaar. Als het eenmaal van plint tot plint is gelegd is je huis eigenlijk al voor de helft af. Zachtgeel bamboe, donker tropisch hardhout, licht grenen, robuust eiken, roodbruin mahonie en gebruiksvriendelijk vurenhout is niet meer weg te denken als materiaal in ieder interieur. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Hardhout en naaldhout

Eerst een lesje houtsoorten. Er zijn er twee: hardhout en naaldhout. Hardhout komt van loofbomen zoals de eik, iep en es. Naaldhout komt zoals de naam al doet vermoeden van naaldbomen zoals de den en spar. Hardhout groeit langzamer dan naaldhout en is daardoor meestal sterker en duurzamer.

Hout moet worden onderhouden

Hout is een natuurlijk product en heeft regelmatig onderhoud nodig. Door meubels en vloeren te behandelen met een speciaal daarvoor ontwikkeld product blijven ze mooi. Welke olie, was, verf of beits je het beste kunt gebruiken ligt helemaal aan de houtsoort en of het een meubel of vloer betreft. Vraag de leverancier van het product om advies of kijk online wat door experts wordt aangeraden. 

Combineren kun je leren

Verschillende houtsoorten kunnen prima gecombineerd worden. Denk bijvoorbeeld aan een donker mahoniehouten dressoir en zet daar een stoel van rotan met een felgekleurd kussen bij. Je zult zien dat het een verrassend fris effect heeft. Als je een houten vloer hebt hoef je natuurlijk niet meubels te nemen van hetzelfde hout en dezelfde kleur. Op een relatief lichte vloer kan bijvoorbeeld heel goed een robuuste eiken eettafel in white wash. Zet daar vier verschillende retro stoeltjes met een chromen buizenframe en vrolijke zittingen en rugleuningen omheen en je bent helemaal on-trend! 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen