pinterest
Wat is de ideale maat voor jouw nieuwe boxspring?

Wat is de ideale maat voor jouw nieuwe boxspring?

Wil je een nieuwe boxspring kopen, maar twijfel je nog over de ideale maat? Verdiep je dan eerst goed in alle mogelijkheden. In dit artikel zetten we de verschillende maten op een rij en geven we handige tips om de juiste keuze te kunnen maken.

Afbeelding 

Alle boxspring maten op een rij

Om een goed overzicht te krijgen van de verschillende formaten, delen we per categorie de verschillende afmetingen. Bij ieder bed kun je kiezen uit lengtematen 200, 210 en 220 centimeter. Vaak wordt lengtemaat 200 gezien als de standaard.

  • Eenpersoonsbed: 80, 90, of 100 cm breed
  • Twijfelaar: 120 of 140 cm breed 
  • Tweepersoonsbed: 160, 180 of 200 cm breed 

In Nederland vallen de boxspring bedden van minimaal 180 cm breed onder de categorie ‘Kingsize’. Een tweepersoonsbed van 160 cm breed wordt een ‘Queensize’ genoemd. Als je kiest voor een boxspring in plaats van een traditioneel bed, hebben alle varianten dezelfde luxe uitstraling. Zelfs met een eenpersoons boxspring geef je de slaapkamer al de chique uitstraling van een hotelkamer! Tip: stel je eigen ideale boxspring samen door middel van de online configurator tool van Silvano. Op de afbeelding hieronder zie je een zelf samengestelde Superia boxspring 200x200. Naast het formaat kun je ook de materialen, kleuren, matrassoorten en eventuele extra’s kiezen.

Afbeelding

Houd rekening met de langste persoon

Bij het aanschaffen van een nieuw tweepersoonsbed moet je rekening houden met de langste persoon. Bedenk of de standaard lengtemaat van 200 cm voldoende is of dat je beter voor een groter formaat kunt gaan. Natuurlijk is het ook heerlijk om een extra lang Kingsize bed aan te schaffen als je niet zo lang bent. 

Kijk naar de ruimte in je slaapkamer

Vergeet vooral niet om de ruimte in je slaapkamer goed op te meten. Je kunt wel dromen over een extra groot bed, maar als het niet in de kamer past werkt het natuurlijk niet. Noteer alle afmetingen nauwkeurig op een (digitaal) kladblok en zoek meteen uit wat de beste positie voor het bed is. Misschien past er wel een Kingsize boxspring in als je het bed een andere plek geeft in de kamer.

Kies bij twijfel voor de grotere optie

Twijfel je erg tussen twee formaten? Maak dan een afspraak bij een beddenspecialist en ga proefliggen. Wil je het bed liever online bestellen? Kies dan altijd voor de grotere optie – mits dit ook echt in de slaapkamer past. Je kunt beter te veel beweegruimte hebben in bed dan te weinig.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen