pinterest
Gaat u ook over op led tl?

Gaat u ook over op led tl?

Maak je veel gebruik van tl-verlichting in de garage of op zolder? Zoals je zelf wellicht hebt meegemaakt, hebben tl-buizen niet het eeuwige leven en moet je ze na een tijdje vervangen door nieuwe exemplaren. In de tussentijd heb je vast gemerkt dat de lichtopbrengst wat achteruit ging, voordat de buizen het uiteindelijk begaven. Wist je dat er naast traditionele tl-buizen ook led tl verlichting te koop is? Heb je daar al eens over nagedacht? In dit artikel vertellen we je over de voordelen van led tl licht, in vergelijking met het oude vertrouwde tl-licht dat je nu misschien hebt.

De voordelen van led tl verlichting

Een tl-buis met ledverlichting heeft een veel langere levensduur dan een gewone tl-buis. Bij de meeste traditionele tl-buizen mag je rekening houden met een levensduur van ongeveer 10.000 branduren. Er zijn ook gewone tl-buizen verkrijgbaar met een veel langere levensduur, maar deze zijn én duurder én met name geschikt voor zakelijke omgevingen die continu verlicht moeten blijven, zoals parkeergarages. Bij een led-tl buis mag je rekening houden met 25.000 tot 50.000 branduren. Je hoeft veel minder vaak uw tl-buizen te vervangen.

Led tl is zuiniger

Daarnaast is een led tl buis veel energiezuiniger. Het is mogelijk om met led tl-verlichting 50% op je verlichtingskosten te besparen. Dit wordt zeker interessant wanneer je een zakelijke gebruiker bent en je in je pand meerdere tl-units overzet naar led tl verlichting. Wanneer je zelf wilt berekenen wat het verschil in vermogen tussen ouderwets tl licht en led tl-licht is, dan tel je bij het aangegeven vermogen van een ouderwetse tl-buis nog eens 20% op. Dit is nodig, omdat het voorschakelapparaat ook energie verbruikt. Zo maak je een eerlijke vergelijking. Heb je tl-verlichting op een slecht bereikbare plaats, zoals de gevel, waardoor je mensen en materieel moet inhuren als je de verlichting wilt vervangen? Door de lange levensduur van led tl-verlichting bespaar je ook op deze kosten.

Energiebesparing is goed voor het milieu en de portemonnee. Een traditionele tl-buis bevat stoffen als kwik en fosfor, die beslist niet milieuvriendelijk zijn en bij verkeerde afvalverwerking in het milieu terecht kunnen komen. Tl-buizen met led-verlichting hebben dit probleem niet.

Extra zaken om rekening mee te houden

Het installeren van led tl verlichting kan je het beste overlaten aan een professionele installateur. Een professional is uitstekend in staat om te bepalen of de armaturen wel geschikt zijn voor moderne tl-buizen met ledverlichting. Je hebt in de bestaande armaturen geïnvesteerd en wilt ze het liefst zo lang mogelijk blijven gebruiken. Wellicht heb je gehoord dat het dan nodig is dat je alle voorschakelapparaten verwijdert. Dit is zeker niet altijd het geval. Er zijn inderdaad led tl buizen die direct op netstroom worden aangesloten. Dan is het inderdaad nodig om een voorschakelaar weg te halen. Er zijn ook led tl buizen die werken op een conventioneel voorschakelapparaat. Deze buizen hebben de aanduiding EM. Heb je een armatuur met een elektronisch VSA-systeem, dan heb je led tl buizen met aanduiding HF nodig. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen