pinterest
Hoe leuk! Een plexiglas schilderij als wanddecoratie

Hoe leuk! Een plexiglas schilderij als wanddecoratie

Ben je op zoek naar iets unieks aan de muur, wil jij een echte eye-catcher in huis halen? Kijk dan eens naar een plexiglas schilderij. Een schilderij kan op vele manier worden geproduceerd. Zo kan een schilderij op canvas of doek traditioneel worden geschilderd of gedrukt. Maar een afbeelding of foto kan tegenwoordig door een nieuwe techniek ook op plexiglas worden geprint. Dit geeft nog meer diepte en glans aan een schilderij. Een plexiglas schilderij is op zichzelf al een bijzonder kunstwerk aan de muur. Het materiaal geeft het schilderij al een unieke ambiance. Daarnaast kan een zonnige of bewolkte dag het schilderij weer een totaal andere uitstraling geven en zorgt de veranderende lichtinval voor een andere sfeer.

Een nieuwe trend

Afbeelding

Een plexiglas schilderij is een van de nieuwste trends op het gebied van wanddecoratie. Het schilderij wordt geprint op een plexiglas plaat en kan daarna aan een muur worden gehangen. Het is een nieuwe techniek die wordt gebruikt in de kunstwereld. Een plexiglas schilderij kenmerkt zich door een hyper moderne uitstraling en het geeft de ruimte een unieke sfeer. Bij een plexiglas schilderij zijn de kleuren intenser, scherper en dieper dan ooit te voren. Een plexiglas schilderijen laat meer licht door dan glas, en dat is ideaal. Op deze manier krijgen de kleuren en vormen alle ruimte en het geeft een ware hoogglans afwerking. Een landschap waarin een haven met een oceaan is afgebeeld wordt zo levensecht. Je kunt als het ware in het schilderij lopen, zo helder en vol diepte zijn de kleuren. Je kunt jezelf moeiteloos voorstellen dat je op de steiger zit en kijkt naar het diepblauwe oceaan.

Voordelen plexiglas schilderij

Het ophangen van een plexiglas schilderij heeft veel voordelen. Allereerst ben je een trendsetter en heb je een uniek schilderij aan de muur. Maar het heeft nog meer voordelen, zo laat een plexiglas schilderij negentig procent van het licht door en wordt daardoor regelmatig gebruikt ter vervanging van glas. Daarnaast is het materiaal ook lichter dan glas en weegt het schilderij minder. Ook zorgt het materiaal ervoor dat de vormen en kleuren haarscherp en kristalhelder worden weergegeven. Een plexiglas schilderij is daarnaast sterk en duurzaam, daardoor blijven de kleuren goed behouden op het schilderij en is deze makkelijk schoon te houden. Een plexiglas schilderij kan in elke ruimte worden opgehangen. Het geeft extra diepte in bijvoorbeeld een kleinere ruimte.

Diverse soorten en maten

Ben je fan van moderne kunst en pop-art schilderijen? Dan is een plexiglas schilderij misschien wel precies wat je zoekt. De graffiti-achtige pop-art look komt op deze schilderijen echt het mooiste uit. Maar ook een stilleven of landschap is ideaal voor een plexiglas schilderij. Door de diepte-afwerking en de levensechte kleuren word je zo het beeld ingezogen. Een plexiglas schilderij kan overal worden opgehangen en combineert moeiteloos met de rest van het interieur. Dit komt om de kleuren helder zijn en deze geen lijst of frame nodig hebben. Zo staan de plexiglas schilderijen zeer kunstzinnig in iedere wooninrichting. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen