pinterest
Schakelmateriaal als onderdeel van je interieur

Schakelmateriaal als onderdeel van je interieur

Als je aan schakelmateriaal denkt, dan denk je vast aan noodzakelijke onderdelen die eigenlijk niet zo mooi in je interieur staan. Maar je hebt nou eenmaal stopcontacten en lichtschakelaars nodig en daarom plaats je ze toch in je huis. Door de vele innovaties van de afgelopen jaren kan deze denkwijze veranderen. Je hoeft je niet meer te storen aan het schakelmateriaal in jouw woning wat afbreuk doet aan je interieur.

Afbeelding

De nieuwe rol van schakelmateriaal

Schakelmateriaal heeft een nieuwe rol gekregen. Of beter gezegd: een dubbele rol. Naast dat het natuurlijk noodzakelijk is om schakelmateriaal te hebben, wordt het ook een onderdeel van je interieur. Door de vele nieuwe stijlen van schakelmateriaal sluit het juist aan op de rest van de inrichting in plaats van dat het een storend object is. Het uitzoeken van nieuwe stopcontacten en schakelaars wordt zo een feestje in plaats van een verplicht nummertje. 

Elke stijl komt tot zijn recht

Er zijn veel verschillende lijnen schakelmateriaal op de markt en er zullen er ongetwijfeld nog meer bijkomen. Hierdoor komt elke stijl tot zijn recht. Bij elke stijl is namelijk wel een geschikte lijn te vinden. Of je nou houdt van simpel en wit of van vernieuwend en kleurrijk. Het schakelmateriaal beperkt zich niet meer tot de kleur wit. Je kunt het zo gek niet bedenken of deze kleur is beschikbaar. Een aantal veel voorkomende kleuren zijn:

-       Zwart mat
-       Wit mat
-       Antraciet
-       Zuiver wit glanzend 

Van klassiek tot futuristisch

Zoals al genoemd werd, is er voor elke stijl van interieur wel geschikt schakelmateriaal te vinden. Dit gaat van klassiek tot futuristisch. Neem bijvoorbeeld het schakelmateriaal van Busch-Jaeger. Als je van klassiek houdt, hebben ze een simpele lijn met afgeronde vormen en witte kleuren. Heb je een uitgesproken interieur? Dan sluit een meer futuristische stijl hierop aan. Kies bijvoorbeeld voor super strak of juist voor ronde vormen. Ook qua kleur kun je helemaal los gaan. Ga voor stainless steel, gecombineerde kleuren of zelfs voor goud! Je kunt net zo lang combineren tot je het juiste schakelmateriaal hebt gevonden wat perfect aansluit op jouw interieur.

Uitgebreid kleurenpallet

Als je in de bouwmarkt staat om verf uit te zoeken, dan vind je daar een heel scala aan kleuren. Daarom is het niet zo gek dat schakelmateriaal ook in steeds meer kleuren verkrijgbaar is. Zo sluit alles nóg beter op elkaar aan en versmelt het schakelmateriaal echt met het interieur. Elektramat heeft daarom ook een ruim assortiment aan schakelmateriaal. Veel lijnen van hetzelfde merk zijn ook nog eens onderling te combineren. Kortom; schakelmateriaal is niet meer alleen een verplicht onderdeel van je interieur. Het wordt ook echt gebruikt als een aanvulling op de rest van de woning.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen