pinterest
Tips voor een hygiënisch huishouden

Tips voor een hygiënisch huishouden

De afgelopen maanden zijn we steeds bewuster geworden van het belang van hygiëne. Vooral thuis willen we het graag zo schoon mogelijk houden nu we daar dankzij de intelligente lockdown zo veel tijd doorbrengen. Wij geven je graag nog een paar tips waar je misschien nog niet aan gedacht had om het thuis zo hygiënisch mogelijk te houden.

Afbeelding

Hou de eettafel schoon

Het is heel belangrijk om de eettafel zo schoon mogelijk te houden. Dit is waar we dagelijks meerdere malen eten en met een heerlijke maaltijd wil je niet perse een kolonie aan bacteriën binnenkrijgen.

Wanneer je huisdieren hebt zoals katten zullen deze maar al te graag op tafel zitten, maar probeer ze dit af te leren als je een zo schoon mogelijke tafel wilt! Katten lopen zelf ook op redelijk vieze plekken zoals de kattenbak en die bacteriën wil je natuurlijk niet op tafel hebben. 

Een andere manier om je tafel netjes en schoon te houden is door gebruik te maken van een tafelzeil. Deze kun je gemakkelijk afnemen en ze zijn te verkrijgen in een tal aan kleuren en stijlen. Er zal er vast wel een bij jouw interieur passen. Mocht dit toch niet helemaal jouw ding zijn kun je tijdens het eten ook gemakkelijk gebruik maken van een placemat voor net een beetje extra bescherming.

Vergeet de kleine dingen niet

Vergeet niet regelmatig de deurklinken en lichtknoppen af te nemen met een antibacterieel middel. Op een lichtknopje zitten gemiddeld meer bacteriën dan op de wc bril. Simpelweg omdat de wc meestal vaker schoongemaakt wordt.

Let vooral op de dingen die je vaak in je hand hebt. Dit zijn de dingen die er al snel tussendoor glippen en zo veel bacteriën verspreiden.

Laat de schoenen bij de deur

Wanneer we de buitenwereld verkennen komen we op een hoop plekken. We lopen door het gras, het bos en over straat. De kans is groot dat we meer meenemen naar huis dan we verwacht hadden. Onder je schoenen zit vaak namelijk een hoop vuil.

Je houdt je huis net iets langer schoon als je bij binnenkomst je schoenen uitdoet. Zo loop je dat vuil niet door je hele huis heen!

Was de bekleding van je interieur

De kussens, gordijnen en bekleding van je meubels zijn een verzamelplaats van bacteriën die veel mensen eigenlijk maar weinig wassen. Het beste zou zijn deze eens in de paar weken in de wasmachine te doen om er zeker van te zijn dat deze lekker schoon zijn.

Je kunt je voorstellen dat je deze items best vaak aanraakt. De gordijnen doe je met je (ongewassen?) handen open en op de bank zit je met je bips en soms zelfs voeten. Deze verdienen dezelfde tender love and care als de rest van je interieur!

Naast deze tips is je persoonlijke hygiëne ook erg belangrijk. Als je regelmatig je handen wast zul je bacteriën minder snel verspreiden in het huis.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen