pinterest
Schapengaas of traditionele omheiningen: welke is de beste keuze voor jou?

Schapengaas of traditionele omheiningen: welke is de beste keuze voor jou?

Ben je op zoek naar de juiste omheining voor je weide of tuin? Dan sta je voor een lastige beslissing: kies je voor schapengaas of voor een meer traditionele omheining zoals weidehekken? Beide opties hebben hun eigen unieke eigenschappen en voordelen, waardoor we als geen ander begrijpen dat het niet altijd eenvoudig is om een keuze te maken. Daarom bespreken we in dit artikel de verschillende eigenschappen van deze omheiningen.

Schapengaas; veelzijdig en transparant

Schapengaas is een betrouwbare en veelzijdige oplossing voor het omheinen van je terrein. Hoewel je misschien dacht dat dit alleen geschikt is voor het houden van schapen, is het voor nog veel meer dieren geschikt. Wil je bijvoorbeeld honden, kippen of geiten binnenhouden? Met schapengaas zit je goed. Ook is het een goede bescherming tegen indringers van buitenaf. Denk aan honden, zwijnen of wolven die je dieren anders kunnen aanvallen. Een belangrijke eigenschap van schapengaas is de transparantie. Dit creëert een gevoel van eenheid en verbinding met de natuur, wat niet alleen prettig is voor jezelf, maar vooral ook voor je dieren. 

Traditionele omheiningen; kwaliteit met een prijskaartje

Daarnaast kun je ook kiezen voor traditionele omheiningen. Denk aan (weide)hekken van hout, metaal of kunststof. Ze zorgen stuk voor stuk voor een eigen, unieke uitstraling. Houten hekken hebben bijvoorbeeld een landelijke uitstraling, terwijl metaal juist een stukje moderniteit toevoegt. Welk materiaal je ook kiest; traditionele omheiningen zijn goed geschikt om een veilige omgeving voor jou en je dieren te creëren. Ontsnappen of indringen is bijna niet mogelijk voor de meeste dieren.

Toch bestaan er ook een aantal nadelen van traditionele omheiningen. Een voorbeeld daarvan is de vaak hoge prijs. Waar je een grote hoeveelheid schapengaas vaak al voor een paar tientjes krijgt, hangt er aan traditionele omheiningen vaak een hoger prijskaartje. In veel gevallen ben je voor enkele meters hek al honderd euro kwijt. Welke keuze voor jou het beste is, hangt dus ook af van je budget.

Kortom, het kiezen van het juiste weidehek is niet bepaald een makkelijke. We raden je echt aan om de verschillende eigenschappen en voordelen goed te overwegen om voor jezelf een gegronde keuze te maken. Hoe je dat doet? Breng eerst goed je situatie in kaart. Denk aan de omtrek van de benodigde omheining, je budget, maar ook de soorten dieren die je eventueel wil houden. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen