pinterest
Wijnkoelkasten: een overzicht van de verschillende opties

Wijnkoelkasten: een overzicht van de verschillende opties

Als echte wijnliefhebber weet je hoe belangrijk het is om wijnflessen op de goede manier te bewaren. Het liefst horizontaal, op een donkere plek en bovenal op de juiste temperatuur. Omdat niet iedereen een luxe wijnkelder heeft, is er een andere geweldige oplossing: een wijnkoelkast. Ben je benieuwd naar de verschillende opties en mogelijkheden? Hieronder vind je een handig overzicht van diverse soorten wijnkoelkasten.

Inbouw wijnkoelkasten

Wijnklimaatkasten zijn er in diverse formaten. Daarnaast kun je ervoor kiezen om het in je keuken te laten inbouwen. Een wijnkoelkast inbouw heeft een moderne look en gaat naadloos over in de rest van de keuken. Het is een subtiele manier om je favoriete wijnflessen op te slaan en altijd binnen handbereik te hebben. In een wijnkoelkast liggen de flessen altijd horizontaal, zodat de kurken van de flessen goed vochtig blijven. Op deze manier voorkom je uitdroging, verzuring en het achteruitgaan van de smaak en wijnkwaliteit. 

Vrijstaande wijnkoelkasten

Is het niet mogelijk om een wijnkoelkast in te laten bouwen in jouw keuken? Of wil je de klimaatkast op een hele andere plek in huis neerzetten? Dan kun je kiezen voor een vrijstaand model. Door het grote aanbod aan maten en vormen is de plaatsing erg flexibel.

Single-zone wijnkoelkasten

Een zogenaamde single-zone wijnklimaatkast heeft één temperatuurzone. Dit betekent dat de hele klimaatkast dezelfde temperatuur heeft en dat je er dus één type wijn in kunt opslaan.

Dual-zone en triple-zone wijnkoelkasten

De dual-zone en triple-zone kasten hebben 2 of 3 verschillende temperatuurzones. Je kunt de temperatuur dus apart van elkaar instellen. Hierdoor kun je de perfecte bewaaromstandigheden creëren voor 2 tot 3 verschillende soorten wijn. De bovenzone en middenzone kunnen worden ingesteld tussen de 5 en 20 graden en de onderzone kan een temperatuur behouden van 5 tot 12 graden.

Thermo-elektrische wijnkoelkasten

Wijnkoelkasten kunnen onderling ook verschillen in koelsysteem. Een thermo-elektrische wijnkoelkast zet warmte om in energie om de koeling op de gewenste temperatuur te houden. Het systeem is stil en produceert weinig trillingen, wat gunstig is voor de kwaliteit van de wijn.

Compressor wijnkoelkasten

Een compressor wijnkoelkast maakt gebruik van een compressor om de temperatuur te regelen. Dit koelsysteem is erg efficiënt, waardoor de gewenste temperatuur snel wordt bereikt. Daarnaast hebben compressor wijnkoelkasten een breed temperatuurbereik. Houd er wel rekening mee dat het koelsysteem enig geluid kan maken. Zowel deze variant als de thermo-elektrische variant is verkrijgbaar in verschillende capaciteiten. Laat je informeren door een specialist om te bepalen welk type het beste bij jouw situatie past.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen