pinterest
Een kleine badkamer zo functioneel mogelijk inrichten

Een kleine badkamer zo functioneel mogelijk inrichten

Een kleine badkamer kan soms een uitdaging zijn om in te richten, maar met wat creativiteit, een kijkje bij de badkamers van Baden+ en slimme oplossingen kun je deze ruimte functioneel en stijlvol maken. Of het nu gaat om een klein appartement, een gastenbadkamer of een compacte badkamer in een oud huis, in dit artikel geven we je praktische tips om een kleine badkamer zo functioneel mogelijk in te richten.

Minimalisme: Less is More

Bij het inrichten van een kleine badkamer is minimalisme de sleutel. Houd het aantal meubels, accessoires en decoratieve elementen tot een minimum beperkt. Kies voor strakke lijnen en eenvoudige ontwerpen om de ruimte rustig en georganiseerd te houden.

Slimme opbergruimte: Gebruik de Hoogte

Maximaliseer de opbergruimte in je kleine badkamer door gebruik te maken van de hoogte. Plaats planken boven de deur of gebruik een hoge kast om handdoeken, toiletartikelen en andere benodigdheden op te bergen. Hierdoor blijft de vloer vrij en lijkt de ruimte groter.

Wandplanken: Open Opbergruimte

Wandplanken zijn een geweldige optie voor een kleine badkamer, omdat ze extra opbergruimte bieden zonder veel vloerruimte in beslag te nemen. Gebruik ze voor het opbergen van handdoeken, toiletartikelen, en decoratieve items. Kies voor ondiepe planken om de doorgang niet te belemmeren.

Spiegels: Creëer Diepte

Spiegels zijn perfect voor kleine badkamers, omdat ze de illusie van ruimte en diepte creëren. Plaats een grote spiegel boven de wastafel of gebruik meerdere kleinere spiegels om het licht te reflecteren en de ruimte optisch te vergroten.

Inbouwmeubels: Ruimtebesparend

Overweeg inbouwmeubels, zoals inbouwkasten en nissen, om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Inbouwmeubels nemen geen extra ruimte in beslag en zorgen voor een strakke en naadloze uitstraling.

Hangende Toiletten en Wastafels: Vloerruimte Besparen

Hangende toiletten en wastafels zijn ideale opties voor kleine badkamers, omdat ze vloerruimte vrijmaken en een gevoel van lichtheid en ruimte creëren. Ze kunnen ook gemakkelijker schoongemaakt worden en zorgen voor een moderne uitstraling.

Douche in plaats van Bad: Ruimtebesparing

Als je de ruimte hebt voor slechts een douche of een bad, overweeg dan een douche. Douches nemen minder ruimte in beslag en kunnen worden voorzien van slimme opbergruimte voor shampoo en zeep.

Lichtgekleurde Tegels: Optische Illusie

Kies voor lichtgekleurde tegels op de vloer en de wanden om een gevoel van ruimte te creëren. Lichtere tinten weerkaatsen meer licht, waardoor de ruimte helderder lijkt en groter aanvoelt.

Transparante Douchewanden: Visuele Continuïteit

Als je een douchewand nodig hebt, overweeg dan een transparante glazen douchewand. Hierdoor blijft de visuele continuïteit in de ruimte behouden, waardoor het minder opgesloten voelt.

Opvouwbare en Uitschuifbare Onderdelen: Flexibiliteit

Gebruik opvouwbare of uitschuifbare onderdelen in je badkamer, zoals een opvouwbare douchedeur of uitschuifbare handdoekrekken. Hierdoor kun je ze gebruiken wanneer dat nodig is en ze opbergen wanneer ze niet in gebruik zijn.

Hangende Opbergmanden: Gebruik Muurruimte

Bevestig hangende opbergmanden aan de wanden om extra opbergruimte te creëren voor toiletartikelen, handdoeken of andere badkamerspullen. Deze manden nemen geen vloerruimte in beslag en kunnen gemakkelijk worden verplaatst indien nodig.

Multifunctionele Meubels: Ruimtebesparend en Praktisch

Kies voor multifunctionele meubels om de ruimte optimaal te benutten. Denk aan een wastafel met opbergruimte eronder, een spiegelkast met verlichting of een handdoekhouder die tevens dient als rek voor badjassen.

Goede Verlichting: Heldere en Ruime Uitstraling

Zorg voor goede verlichting in de badkamer om een heldere en ruime uitstraling te creëren. Overweeg zowel functionele verlichting bij de wastafel als sfeerverlichting voor een ontspannen sfeer.

Deur als Handdoekenrek: Slimme Oplossing

Gebruik de achterkant van de deur als handdoekenrek door handdoekhaken te bevestigen. Hierdoor blijven de handdoeken netjes opgeborgen en bespaar je ruimte aan de wanden. 

Conclusie

Het inrichten van een kleine badkamer vereist slimme oplossingen en creatief denken. Met de juiste aanpak kun je een kleine badkamer zo functioneel mogelijk maken zonder in te leveren op stijl en comfort. Minimalisme, slimme opbergruimte, wandplanken, spiegels, hangende toiletten en wastafels, lichtgekleurde tegels en multifunctionele meubels zijn enkele van de vele manieren om het meeste uit een kleine badkamer te halen. Met deze tips kun je jouw kleine badkamer omtoveren tot een functionele en prachtige ruimte waar je elke dag van kunt genieten.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen