pinterest
Sfeer, functionaliteit en duurzaamheid bepalen de woontrends

Sfeer, functionaliteit en duurzaamheid bepalen de woontrends

Bij het inrichten van een woning laten we ons hoofdzakelijk door drie zaken leiden. We maken steeds vaker duurzame keuzes en we letten op de functionaliteit van meubelen, maar het eindresultaat moet vooral ook sfeervol zijn. Ons huis is immers de plek waar we ons thuis willen voelen en door de juiste meubelen te kiezen, kunnen we dit doel realiseren. 

Keuzes op basis van ruimte

Het aanschaffen van nieuwe meubelen is niet iets wat je dagelijks doet. Veel hangt bij het maken van de keuzes af van de hoeveelheid ruimte die je beschikbaar hebt. Ruimte in je budget, maar ook letterlijk ruimte in huis. Het inrichten van een kleine woonkamer vergt vaak wat meer creativiteit en kan een behoorlijke uitdaging zijn. Bij een grote woonkamer is het daarentegen weer zaak om erop te letten dat de ruimte voldoende warm en sfeervol aandoet. Bij De Groot Wonen in Apeldoorn, de grootste woonwinkel in die regio, zien we duidelijk dat de meubelbranche rekening houdt met deze verschillen. Voor elke type woning en voor elk budget zijn tegenwoordig prima kwaliteitsmeubelen te vinden, waarbij je altijd je eigen identiteit in je interieur kunt laten terugkomen. 

Eenheid geeft rust in huis

Het verdient aanbeveling om vooraf goed na te denken over de keuzes voor je interieur. Bij voorkeur straalt jouw woning eenheid uit, want eenheid geeft de rust in huis die je nodig hebt om je hoofd leeg te kunnen maken. Met eenheid bedoelen we niet dat alles hetzelfde is, maar wel dat alles met elkaar in harmonie is. Het is niet logisch om een klassieke woonkamer te hebben en dan een ultramoderne keukeninrichting te kiezen. Je hoeft overigens voor een keukenwinkel Apeldoorn niet helemaal uit te kammen, want bij de al eerder genoemde woonwinkel aldaar is een ruime keus in Superkeukens deel van het totaalpakket. Handig, want zo kun je direct combinaties maken op het gebied van stijl en kleur. 

De woning van de toekomst

Technische innovaties op het gebied van interieurbouw volgen elkaar in hoog tempo op. We zetten de verlichting tegenwoordig aan of uit met behulp van een spraakcommando en we regelen de stand van de verwarming op afstand via onze smartphone. Naar verwachting zullen daar nog veel meer opties bijkomen, die hun invloed zullen gaan krijgen op de manier waarop we onze woningen inrichten. Het blijft hoe dan ook steeds weer een uitdagend karwei.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen