pinterest
Waar let je op bij het laten installeren van een airco?

Waar let je op bij het laten installeren van een airco?

De zomers in Nederland lijken steeds heter te worden. Logisch dus ook dat er steeds meer mensen zijn die op zoek zijn naar een airco. Hoewel een airco niet alleen handig is ter verkoeling, maar de boel ook kan verwarmen, is het wel handig dat je weet waar je allemaal op moet letten. Daarom nemen wij je graag mee tijdens dit proces. Want net als bij het laten plaatsen van zonnepanelen, zien we ook dat er als het gaat om warmtepompen ontzettend veel partijen zijn die tegen belachelijk lage prijzen bij je langs kunnen komen om er een te installeren. Maar of dit slim is, is een ander verhaal. Je hebt er namelijk niet aan dat je straks een airco hebt, die eigenlijk nog niet de helft doet van wat je er eigenlijk van had verwacht. Dus mocht je met het idee lopen een airco te laten installeren, lees dan eerst even onze tips.

Het type airco

Het eerste waar je naar moet kijken is het type airconditioningsysteem dat je wilt laten installeren. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals split-units, multi-split-units, centrale airconditioning en draagbare airco's. Elke optie heeft zijn eigen voor- en nadelen, afhankelijk van factoren zoals de grootte van de ruimte, het budget en natuurlijk ook het vermogen en uiteindelijk verbruik. Het is nogal een verschil of je kiest voor een draagbare airco of een split unit. Als we kijken naar het meest gangbare type, dan is dit de split airco. Deze bestaat uit twee units, waarvan er één buiten wordt geplaatst en de andere, dus het deel dat uiteindelijk zorgt voor verkoeling, binnen. Kijk dus wel goed welk type airco je kiest.

De capaciteit

Dit is het punt waar veel mensen wat minder goed opletten merken we vaak. Het is nogal een verschil of je kiest voor een airco met een vermogen van 2,5, 5 of 7,5 kilowatt. Afhankelijk van de ruimte die je wilt kunnen verkoelen, kan het zijn dat je met een 2,5 kilowatt absoluut niet uit de voeten kunt. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat een zwaardere airco, ook meer stroom verbruikt. Niet erg, maar wel even iets om over na te denken, bijvoorbeeld wanneer je ook zonnepanelen hebt. Omdat het belangrijk is dat je je goed laat adviseren, kun je het beste je airco laten installeren door een gerenommeerde partij. Zij zullen je namelijk op basis van je wensen een goed advies kunnen geven en zullen dus ook absoluut geen 5 kilowatt airco plaatsen wanneer je ook met een 2,5 prima uit de voeten kunt.

Stroomverbruik

Het gebruik van een airco is natuurlijk niet gratis. Sterker nog, op warme dagen kunnen de kosten al snel oplopen naar een paar euro per dag. Denk daarom ook eens na of het laten plaatsen van zonnepanelen niet verstandig is? Zo kun je het beste je zonnepanelen in Westland laten plaatsen door Recharged, zodat je zeker weet dat er met je wordt meegedacht en je ook een goede prijs betaalt.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen