pinterest
Stappenplan voor een kinderkamer make-over

Stappenplan voor een kinderkamer make-over

Een van de meest creatieve manieren om de ontwikkeling van je kind te ondersteunen, is door de slaapkamer om te toveren tot een kleurrijk en inspirerend paradijs. Een make-over van de kinderkamer kan niet alleen de verbeelding van je kleintje stimuleren, maar ook een gevoel van comfort en veiligheid bieden. Met dit stappenplan kan je direct aan de slag.

1. Kleur bekennen

De eerste stap in de make-over is het kiezen van een nieuwe kleur voor de muren. Kies kleuren die de persoonlijkheid van je kind weerspiegelen en die een positieve energie uitstralen. Vrolijke tinten zoals zachtgeel, levendig blauw of speels roze kunnen een gevoel van levendigheid en vreugde creëren. Vergeet niet om verf te kiezen die veilig is voor kinderen, zonder schadelijke chemicaliën. De ‘Intelligent’-verfafwerkingen van Little Greene zijn goed voor je huis, de planeet én zijn kindvriendelijk gecertificeerd en volledig veilig te gebruiken in alle ruimtes van het huis.

Afbeelding

2. Kies een thema

Breng de kamer tot leven met een thema dat aansluit bij de interesses van je kind. Of het nu gaat om een jungleavontuur, een sprookjesachtig bos of een onderwaterwereld, de mogelijkheden zijn eindeloos. Voeg muurstickers, behang of zelfs een muurschildering toe om het thema tot leven te brengen. 

Afbeelding

3. Gezellig hoekje 

Creëer een speciale hoek in de kamer waar je kind zich kan terugtrekken en ontspannen. Dit kan een knusse leeshoek zijn met zachte kussens en een boekenplank vol met kleurrijke prentenboeken, of een speelhoek met een zacht speelkleed en speelgoed dat de fantasie prikkelt. Een gezellige hoek biedt een plek om te ontspannen en in de zomer verplaats je het hoekje naar je tuin om lekker buiten te spelen. 

Afbeelding

4. Opbergen

Een opgeruimd kamertje zorgt ook bij je kind voor een opgeruimd hoofd. Integreer slimme opslagoplossingen in de kamer van je kind om speelgoed, boeken en andere spullen georganiseerd te houden. Kleurrijke opbergbakken, wandplanken en kasten met leuke handgrepen kunnen niet alleen functioneel zijn, maar ook een speelse uitstraling hebben die de kamer verder opfleurt.

Afbeelding  

5. Muurdecoratie

Voeg een persoonlijk tintje toe aan de kamer door middel van foto's, wanddecoratie of knutselprojecten. Heb je een creatief kind, creëer een galerijwand waar je tekeningen kunt tentoonstellen. Hoe leuk is dat!

 Afbeelding

Afbeeldingen: www.littlegreene.nl

De watergedragen afwerkingen van Little Greene zijn gecertificeerd volgens EN 71-3:2019. Deze certificering, ook bekend als de ‘Toy Paint Regulations’, betekent dat de afwerkingen vrij zijn van alle gevaarlijke en giftige ingrediënten. Little Greene’s Intelligent Paints zijn niet alleen geschikt en veilig voor gebruik op muren, houtwerk en vloeren, ze kunnen ook veilig worden toegepast op kinderbedjes en houten speelgoed.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen