pinterest
Tips voor het aanschaffen van een nieuwe eettafel

Tips voor het aanschaffen van een nieuwe eettafel

Ben jij wel toe aan een nieuwe eettafel? Dan zul je al gauw merken dat het aanbod enorm is. Of je nu in grote interieurzaken zoals mistertafel.nl kijkt of in de kleinere zaakjes, eettafels zijn er in alle vormen en maten, en bovendien in ontzettend veel materialen. Het kan dan ook lastig lijken om de juiste eettafel te kiezen, maar met de tips in dit blog wordt het je een stuk makkelijker gemaakt.

Afbeelding 

Kies de juiste vorm die past bij de ruimte

De vorm van de ruimte waarin je je eettafel plaatst is van grote invloed op de vorm en het formaat van de tafel die je moet kiezen. Als je een hele langwerpige, smalle ruimte hebt kun je natuurlijk het beste voor een rechthoekige tafel gaan. Je kunt daar stoelen omheen plaatsen, maar als de ruimte echt smal is kun je de tafel dichter op de muur zetten en een bankje tegen de muur aan plaatsen. Zo houd je aan de andere zijde meer ruimte over om te lopen. Is de kamer juiste vierkant van vorm? Dan is een ronde houten tafel ook een goede optie. Een ronde tafel doet het heel goed in vierkante ruimtes, omdat je zo gemakkelijk om de tafel heenloopt. Een ronde tafel is bovendien erg gezellig, want iedereen die eraan zit kan alle andere mensen die mee-eten goed zien. Een ronde houten tafel is het meest gangbaar, want hout is een materiaal dat gemakkelijk in een ronde vorm kan worden vervaardigd.

Welke poten passen bij het tafelblad?

Als je de juiste vorm en het formaat van de tafel hebt gekozen moet je tevens de juiste poot uitkiezen. Je kunt niet in elke winkel zelf de tafel samenstellen, maar bij mistertafel.nl wel. Als je het liefst zoveel mogelijk ruimte wilt om je benen te bewegen dan kun je het beste voor vier poten in de hoeken van de tafel gaan (of verdeeld over de zijkant, bij een ronde tafel). Het is echter niet de meest originele optie. Op dit moment zijn U-vormige poten erg populair, maar daarbij kunnen mensen die op kop zitten wat minder goed hun voeten kwijt. X-vormige poten bieden dan uitkomst. Deze hebben zoals de naam het al zegt het formaat van een X, zodat ook mensen die op kop zitten hun voeten eronder kwijt kunnen. Als je de poten niet aan het uiteinde van het blad bevestigd maar een centimeter of 30 daar vanaf, dan kan bovendien iedereen hun benen kwijt.

Kies stoelen die passen bij de stijl van de tafel

Of je nu voor die ronde houten tafel gaat of voor een meer industriële, rechthoekige tafel, het is belangrijk dat de stoelen er goed bij passen. Qua kleur en materiaal moet je natuurlijk iets kiezen dat past bij jouw persoonlijke smaak, maar er zijn ook andere zaken waar je op moet letten. Heb je bijvoorbeeld een tafel met een heel dik blad gekocht? Dan passen niet alle stoelen met armleuningen eronder. Vraag vooral om tips en adviezen aan medewerkers van meubelzaken, zodat je dit soort vergissingen en miskopen voorkomt.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen