pinterest
Wat komt er kijken bij de verkoop van een huis?

Wat komt er kijken bij de verkoop van een huis?

Afbeelding
Je huis verkopen? Dit komt daarbij kijken

Wil je je huis verkopen in Enschede? Een verhuizing is altijd spannend. Misschien heb je al een nieuw huis gevonden om in te wonen, maar uiteraard moet het oude huis ook voor een mooie prijs worden verkocht. Ga je je huis verkopen, dan komen hier diverse zaken bij kijken, zoals een makelaar in Enschede inschakelen. Wij vertellen je in dit artikel wat er zoal komt kijken bij de verkoop van een huis. Lees snel verder voor meer informatie en ontdek meer over het verkopen van huizen.

Een makelaar inschakelen

Wil je je huis verkopen in Enschede, dan is de eerste stap het inschakelen van een makelaar. De makelaar kan een goede inschatting van de waarde van jouw woning maken en zorgt ervoor dat jouw woning zo goed mogelijk wordt gepresenteerd. Ook zet de makelaar je woning op Funda, zodat potentiële kopers hem direct kunnen bekijken. Een verkoopmakelaar helpt je voor slechts een klein percentage van de verkoopprijs met alle stappen die je moet ondernemen tijdens het verkopen van je huis.

Bezichtigingen

Wanneer je huis op Funda staat, kunnen potentiële kopers hierop reageren. Uiteraard willen ze je huis graag bezichtigen voordat ze overgaan tot het uitbrengen van een bod. Je kunt dus kijkers thuis verwachten om je woning te bezichtigen, maar de makelaar is de persoon die de potentiële kopers een rondleiding door je woning geeft. Hij of zijn beantwoord kritische vragen van kijkers en informeert de kijkers over de sterke en zwakke punten van het huis.

De koopakte opstellen en ondertekenen

Na het bezichtigen zullen er kijkers zijn die een bod gaan doen. Na onderhandelingen via de makelaar zullen jullie het elk eens worden met de verkoopprijs. Vervolgens kan de koopakte opgesteld worden. Hier komen alle afspraken in te staan die je met de koper maakt. Denk bijvoorbeeld aan de verkoopprijs, maar ook aan spullen die door de nieuwe eigenaren worden overgenomen, wat bijvoorbeeld vloeren of gordijnen kunnen zijn. Samen met de kopers maak je een afspraak bij de notaris. Deze zal de officiële eigendomsoverdracht verzorgen en daarna is het geheel aan jou. Zo dien je hierna zelf je verhuizing te regelen en je inboedelverzekering en opstalverzekering op te zeggen bij de verzekeraar. Vergeet ook niet de meterstanden te controleren op de datum van overdracht. Je hebt nu als het goed is  jouw huis met succes verkocht.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen