pinterest
Unieke variaties met hout voor jouw interieur

Unieke variaties met hout voor jouw interieur

Hout wordt al eeuwenlang gebruikt voor het maken van meubilair. Niet alleen omdat het heel goed te bewerken is. Ook de warmte, duurzaamheid en rijke uitstraling van hout zijn zeer geschikt voor in een stijlvol interieur. Romantisch, modern of klassiek? Voordelig of exclusief, met hout zit je goed. De mooiste houtsoorten met prachtige, unieke nerftekeningen. Het zijn blikvangers voor elk interieur, kantoor of vergaderruimte. Wat in de loop der tijd wel veranderde is het afwerken met allerlei soorten olie of lak. Ook het combineren met andere materialen kwam daar bij. 

Hout in combinatie met epoxy

Een hedendaags voorbeeld hiervan is het gebruik van epoxy. Hiermee kan je zelfs de mooiste houtsoorten een boost geven. De intensiteit en diepte die epoxy meegeeft aan die kleurenpracht en het lijnenspel van hout is ongeëvenaard. Zoveel stijl en luxe in een meubelstuk, zonder dat het een museum wordt; een interieur is immers om in te leven. Om herinneringen te maken met vrienden, familie en geliefden. Of dierbare momenten her te beleven terwijl je een heerlijk wijntje drinkt met dat prachtige nummer op de achtergrond. Dat gevoel van thuis.

Oneindig veel mogelijkheden

Er zijn verschillende toepassingen van epoxy met hout. Laten we een tafel als voorbeeld nemen. Natuurlijk begint dat bij de keuze van het hout. Maar ook de manier van verwerken, in een geheel of verlijmd uit balken. Met een boomrand of juist met een rechte rand, het kan allemaal. Maar nu de toepassing van epoxy. Je kunt de hele tafel een coating geven van het briljante materiaal dat hard en gebruiksvriendelijk is. Je kunt ook een baan over je tafelblad laten lopen, alsof er water-, of lavastroom overheen meandert. Net welke kleuren je toe wilt voegen in jouw interieur. Net hoe opvallend en uniek dat meubelstuk mag (moet) worden, of juist stijlvol ingetogen. Jij bepaalt! Tot extreme kleuren, kleureffecten of glitters toe.

Ook uniekere toepassingen zijn denkbaar; een meesterwerk van het Rijksmuseum ingegoten in jouw blad. Een stilleven in een salontafel, sidetable of vergadertafel. Een logo of object, net kan met epoxy. Jouw meubelstuk veranderd gegarandeerd in een kunstwerk. Zo’n item dat bij iedereen even de aandacht opeist. Zelfs de ingetogen varianten.

Zoek je iets unieks, of wil je meer inspiratie op doen over de mogelijkheden van een epoxy tafel, dan ben je bij Cralini aan het juiste adres! 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen