pinterest
Zo maak je van tuinieren een leuke bezigheid!

Zo maak je van tuinieren een leuke bezigheid!

Veel mensen kunnen tuinieren zien als een flink karwei, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Tuinieren is namelijk een geweldige manier om vaak in de buitenlucht te zijn en van de frisse lucht te genieten. En het kan ook een leuke bezigheid zijn voor het hele gezin. Met een beetje planning, voorbereiding én wat creativiteit, kun je van het tuinieren een hele leuke en lonende bezigheid maken. Hieronder lees je een paar tips om je op weg te helpen.

Neem je tijd en plan genoeg pauzes in

Als je van tuinieren een leuke bezigheid wilt maken, zul je waarschijnlijk eerst af willen van het gevoel dat je iets “moet”. Een goede manier kan zijn om gewoon rustig de tijd te nemen voor het tuinieren. Begin met het creëren van een fijne plek waar je lekker kan zitten en uitrusten. Een Van Der Garde loungeset is uiterst comfortabel en ook nog eens heel stijlvol en voordelig. Dé perfecte plek om eens even rustig te gaan zitten. Begin met een kopje koffie en maak terwijl je je tuin inkijkt een planning voor de dag en bedenk waar je mee zal beginnen. Las ook regelmatig een pauze in om even wat te eten of te drinken. Of verspreid je planning desnoods uit over meerdere dagen. Het is vooral belangrijk dat je niet al te veel hooi op je vork neemt (letterlijk). Kies daarnaast ook een project uit dat realistisch is voor je tijd en vaardigheidsniveau. Te veel proberen te doen kan overweldigend zijn. Begin daarom gewoon klein.

Haal het beste tuingereedschap in huis

Zorg dat je het juiste gereedschap voor de klus hebt. Kwaliteitsgereedschap zal het tuinieren een stuk makkelijker maken en je helpen om een beter resultaat te krijgen. Heb je een grote tuin met veel gras? Dan is investeren in een goede grasmaaier écht geen overbodige luxe. Het zal je op termijn ontzettend veel werk schelen en het grasmaaien een stuk leuker maken!

Maak er een gezamenlijke activiteit van

‘Gedeelde smart is halve smart’ zeggen ze altijd. Dus betrek het hele gezin bij het tuinieren! Maak er een spel van en kijk wie de meeste wormen of andere insecten kan vinden. Of de meeste verschillende soorten planten kan identificeren. Tuinieren kan ook voor kinderen een geweldige manier zijn om over wetenschap en de natuur te leren. Gebruik kleurrijke bloemen en planten om je tuin op te fleuren. En plant verschillende soorten groenten, waar je kinderen dol op zijn. 

Wees creatief en maak vooral veel plezier!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen