pinterest
Helemaal zen: zo kan je het beste een yogakamer inrichten

Helemaal zen: zo kan je het beste een yogakamer inrichten

Voor veel mensen die graag gezonder willen leven zijn sporten en bewegen een van de meest belangrijke stappen om te zetten. Toch heeft niet iedereen zin om naar de sportschool te gaan of zich bij een sportvereniging aan te sluiten. Wat je dan kunt doen is yoga! Yoga is erg goed voor zowel het lichaam als de geest en zorgt ervoor dat je leniger wordt, heerlijk tot rust komt en makkelijk wat extra beweging meepakt. Als je gaat starten met yoga, of dit al voor een langere tijd doet, is het fijn om een yogakamer in te richten. Door een yogakamer specifiek in te richten is de kans groter dat je thuis voldoende beweging krijgt en sneller even een uurtje yoga meepakt. Maar hoe kun je een yogaruimte nu het beste inrichten? Wat heb je, naast de yogamat, allemaal nodig voor een echte zen-ruimte?

Zorg voor een aangename en ontspannen geur met wierook

Tijdens een yogasessie kom je helemaal tot rust als je een lekkere geur aan de kamer toevoegt door middel van wierook. Je kunt ook gebruik maken van een paar geurkaarsen, let er dan wel op dat je de geurkaarsen niet zonder toezicht laat branden. Wierook is in veel verschillende geuren verkrijgbaar, zoals amber, citroen, eucalyptus of jasmijn. Iedere geur heeft een andere werking op het lichaam. Zo kun je voor een meer energieke geur willen als je een wat intensievere yogasessie gaat doen, of je kiest juist voor een rustgevende geur als je een meer ontspannen yogasessie gaat doen.

Kies een fijne Yoga Bolster

Om jouw nek, armen, rug en benen te kunnen ondersteunen tijdens de verschillende poses die je aanneemt kan een fijn Yoga Bolster eigenlijk niet ontbreken. Een Yoga Bolster is een soort langwerpig kussen dat erg stevig is. Met het kussen geniet je van wat extra ondersteuning tijdens jouw yogasessies en maak jij jouw yogasessies net wat meer ontspannen. Daarnaast kun je met een Yoga Bolster eenvoudig meer uitdagende houdingen aannemen. 

 

De juiste decoratieve accessoires

In een yogakamer is het fijn om wat decoratieve accessoires toe te voegen die van natuurlijke materialen gemaakt zijn. Deze accessoires zorgen voor een evenwichtige uitstraling en maken van jouw yogakamer een echt zen-plekje waar je helemaal jezelf kunt zijn en kunt ontspannen. Natuurlijke materialen die erg mooi staan in een yogakamer zijn onder andere hout, steen en keramiek. 

Rustgevende geluiden met een muziekbox

Een yogasessie is eigenlijk pas compleet met een goede muziekbox. Met een muziekbox kun je rustgevende geluiden en muziek af laten spelen zodat je beter geconcentreerd zijn en alles uit jouw yogasessie kunt halen. Daarnaast kun je een muziekbox ook gebruiken als je online een yogasessie volgt waar geluid bij zit. 

Zorg voor een ruimte zonder rommel

Als je eenmaal de juiste spullen in huis gehaald hebt en de yogaruimte mooi en natuurlijk hebt ingericht, is het tijd om alle rommel uit de kamer te halen. Zorg dat er geen onnodige spullen in de ruimte aanwezig zijn zodat je niet afgeleid raakt tijdens jouw yogasessie. Haal ook spullen die te maken hebben met je werk weg zodat je tijdens jouw yogamomentje niet aan je werk gaat denken.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen