pinterest
Valkuilen bij het tuinieren

Valkuilen bij het tuinieren

Voor mensen die niet geboren zijn met zogeheten 'groene vingers', kan tuinieren meer een straf zijn dan dat het daadwerkelijk voldoening geeft. Vooral in soortgelijke situaties, kan het gebeuren dat er bepaalde handelingen niet goed worden uitgevoerd. Dit artikel geeft daarom handige tips om werkzaamheden in de tuin op de juiste manier uit te voeren, om valkuilen uit de weg te gaan. Wellicht dat je na afloop toch wel 'groene vingers' bezit en wordt tuinieren wel jouw nieuwe hobby!

Te veel kijken naar andere tuinen

De eerste valkuil die regelmatig voorkomt, is dat personen teveel kijken naar wat een ander heeft. Heeft de buurman een vijver in de tuin en maakt de buurvrouw gebruik van groendaken? Het is handig om vooraf de eigen situatie in kaart te brengen, voordat een oordeel wordt gevestigd. Een vijver zal regelmatig schoongemaakt moeten worden om ervoor te zorgen dat de leefomgeving van de vissen wordt behouden. Voor de aanleg van een groendak, moet er gecontroleerd worden of het huidige dak daar geschikt voor is. Daarom is het belangrijk om de keuzes te baseren op de eigen situatie en niet te veel naar een ander te kijken. 

De tuin verwaarlozen

Soms kan het idee om de tuin te verbouwen of renoveren, op een laag pitje komen te staan. Er wordt vervolgens niet veel omgekeken naar de tuin, die onderhand door de natuur wordt overgenomen. Belangrijk is om de tuin goed te onderhouden, ook al heb je geen groene vingers. Dit creëert rust in het hoofd en voorkomt dat er na afloop enorm veel werk verricht moet worden om de tuin in de oorspronkelijke staat terug te brengen. Een tuin is immers onderdeel van de gehele woning. Onderhoudt de tuin daarom regelmatig om dit probleem te voorkomen. 

Tuinieren laten uitbesteden

Wanneer je echt geen tijd of zin hebt om de eigen tuin op orde te houden, kan de hulp van een hovenier ook nog altijd worden ingeschakeld. Wanneer je een hovenier een aantal keer per jaar langs laat komen, zorgt deze persoon ervoor dat de tuin voor elk seizoen klaar wordt gemaakt. Op deze manier blijft de tuin er mooi en verzorgd uitzien en kan je op elk moment van het jaar genieten van de tuin. Hierdoor hoef je ook zelf niet aan de slag, maar wordt het gedaan door professionals. Zo weet je zeker dat de tuin er op ieder moment goed uit ziet. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen