pinterest
Met deze tips houd jij de badkamer in huis schoon

Met deze tips houd jij de badkamer in huis schoon

Zie je wekelijks op tegen het moeten schoonmaken van de badkamer? Het is bepaald geen klus, die huishoudens graag uitvoeren. Zelfs na het grondig reinigen van de badkamer zal er vuil achterblijven. Denk aan enkele haren in het putje van de douche, bacteriën op de voegen tussen de tegels van de vloer en wanden of bijvoorbeeld stofdeeltjes rond de lamp aan het plafond.

Op welke manier houd je de badkamer zo schoon mogelijk, om te voorkomen dat bijvoorbeeld de voegen een gele kleur krijgen? Voegen schoonmaken betekent niet alleen het wekelijks verwijderen van bacteriën op de toplaag hiervan; kijk ook eens naar de mogelijkheid om de voegen periodiek te verven. Hiermee krijgt de voeg z’n oorspronkelijke kleur terug en breng je direct een beschermende coating aan, welke de voeg beschermt tegen onder meer schimmels. 

Verf ook de kitranden in de badkamer periodiek 

Niet alleen om de voegen tussen de tegels op de vloer en wanden mooi te houden is het verstandig deze periodiek te verven. Je kunt er een voegenstift of een speciale voegenverf bij gebruiken. Kijk ook eens naar de staat van de siliconenkit in de badkamer. Deze kit wordt onder meer gebruikt tussen de douchebak en de wand. Ook rond de badkuip kiest men voor de toepassing van siliconenkit om naden netjes af te dichten. Siliconenkit verven hoeft niet ingewikkeld te zijn, wanneer je hier het juiste hulpmiddel voor in huis haalt. Met een speciale stift geeft je de siliconenkit een mooie witte, grijze of bijvoorbeeld crème kleur. De stiften zijn milieuvriendelijk, vet- en waterafstotend en werken anti-schimmel. 

Vuil en kalk verwijderen met schoonmaakazijn 

In de basis geldt voor het schoonmaken van voegen en siliconenkit in de badkamer, dat het gebruik van een combinatie van water en schoonmaakazijn wonderen kan verrichten. Het wordt ook vaak gebruikt voor het reinigen van het terras. Gebruik altijd plastic handschoenen wanneer je met schoonmaakazijn werkt. Het voorkomt irritaties aan de huid. Spuit het mengsel op de voegen en tegels in de badkamer en schrob deze vervolgens af met een afwas- of stevige schoenenborstel. Het vuil zal relatief makkelijk loslaten als gevolg van de toepassing van schoonmaakazijn; een bijzonder krachtig middel.

Bleekmiddel als alternatief voor schoonmaakazijn 

Nog krachtiger dan de combinatie van schoonmaakazijn en water is het gebruik van bleekmiddel. Zorg dat je de ramen in de badkamer geopend laat tijdens het schoonmaken en trek oude kleding aan. Zou bleekmiddel in aanraking komen met je kleding, dan kun je de vlekken die hierbij ontstaan vaak niet meer verwijderen. Net als bij het gebruik van schoonmaakazijn is het verstandig bleekmiddel te mengen met water, om het op die manier iets te verdunnen. Je kunt bleekmiddel middels een afwas- of tandenborstel aanbrengen op de voegen en het vuil verwijderen. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen