pinterest
Duurzaam speelgoed voor je kinderen? 3 x leuke dingen die je zelf kan maken

Duurzaam speelgoed voor je kinderen? 3 x leuke dingen die je zelf kan maken

Zelf speelgoed maken voor je kinderen lijkt misschien een ingewikkelde klus, maar het is eigenlijk best makkelijk en ontzettend duurzaam. En je maakt jouw kinderen er ongetwijfeld heel erg blij mee! Het makkelijkste materiaal om zelf speelgoed van te maken is hout. In dit artikel lees je dan ook welk leuk speelgoed je van hout kan maken en wat je daarvoor nodig hebt. Het juiste hout kopen is natuurlijk heel belangrijk en gelukkig heel makkelijk online te bestellen. Vervolgens ga je op zoek naar een leuk ontwerp en je kan aan de slag!

Het enige wat je nodig hebt, is een goede zaag, een boor, schuurpapier én verf om het speelgoed een leuke kleur te geven. Het is vooral heel leuk om te doen!

Een eigen blokken set

Ieder huishouden heeft er wel een liggen: de blokken set. Het stapelen van blokken is ontzettend goed voor de ontwikkeling van je kleintje en daarom is het een populair product. Het leuke aan een zelfgemaakte blokken set, is dat je het qua vorm en kleur helemaal naar wens gemaakt kan worden, zodat je een originele set hebt die niemand anders heeft! Je kan blokken van verschillende vormen en grootte maken, van een vierkant tot een rechthoek. En ze in je favorieten kleuren schilderen. De blokken beschilderen met leuke tekeningen kan natuurlijk ook. Of de letters van jouw kinderen erop zodat ze er hun eigen namen mee kunnen spellen. 

Een poppenhuis of parkeergarage 

Heb je zelf altijd al een eigen huis willen bouwen? Dan is dit je kans! En niet zomaar een huis, je maakt zelf een poppenhuis! Het lijkt in eerste instantie ingewikkeld door hele constructie, maar het valt allemaal echt heel erg mee want een goede voorbereiding is het halve werk! Bedenk dus van tevoren of je een huis maakt met meerdere verdiepingen, of je een plat dak of een schuin dak wil én of je het huis met of zonder achterwand maakt. 

Liever een iets stoerder ontwerp, in plaats van een poppenhuis? Er zijn enorm veel leuke alternatieven! Maak bijvoorbeeld een parkeergarage voor alle stoere speelgoedauto’s. De constructie blijft hetzelfde, alleen heb je wel een oprit nodig natuurlijk.

Tip! Schilder het poppenhuis of de autogarage in een neutrale kleur, zodat hij in de woonkamer kan staan en mooi bij het interieur past.

Zelf een teken- of speeltafel maken

Een teken- of speeltafel is dan wel geen speelgoed, maar wel een heel belangrijk onderdeel van de speelhoek. Want aan die tafel wordt niet alleen getekend, maar ook geknutseld en met ander speelgoed gespeeld. Zelf een teken- of speeltafel maken is daarom bijna net zo leuk als het andere speelgoed maken. Er wordt namelijk enorm veel pret aan zo’n tafel beleefd. Omdat je de tafel helemaal zelf maakt, kun je dus zelf de grootte en de hoogte bepalen. Zorg ervoor dat er genoeg plek is voor de kinderen, zodat ze er comfortabel aan kunnen tekenen.

Bij het maken van een teken- of speeltafel kun je het jezelf heel makkelijk maken door een simpel ontwerp te kiezen. Houd je meer van een beetje uitdaging? Dan zou je bijvoorbeeld een ronde tafel kunnen maken!

Als je klaar bent met het bouwen kan het schilderwerk beginnen! Wil je graag dat het tafeltje in de speelhoek bij de rest van het interieur past? Kies dan voor een neutrale kleur. Of mag het wel een groot kleurenfestijn worden? Dan kun je de kinderen zelf laten bepalen welke kleur zij graag op de tafel willen. De pret kan alvast beginnen!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen