pinterest
Een badkamer die bij jouw levensstijl past

Een badkamer die bij jouw levensstijl past

Wanneer je toch je badkamer gaat vervangen of aanpassen, pas deze dan aan op je levensstijl. Iedereen heeft zo zijn eigen wensen voor een badkamer en tegenwoordig kun je kiezen uit heel veel verschillende stijlen. 

Badkamers zijn helemaal in te richten naar eigen inzicht. Natuurlijk moet je wel rekening houden met de grootte van de badkamer in je huis. Hoe je jouw badkamer inricht, hangt ook af van de grootte van je gezin en van de leeftijd van de personen die gebruik maken van de badkamer. Een bad is handig met kinderen, maar als je ouder wordt is een inloopdouche veel makkelijker. Als er meerdere personen van een badkamer gebruik maken dan is een dubbele wasbak misschien wel fijn. Ben je alleen of met zijn tweetjes, dan heb je aan een enkele wasbak meer dan genoeg. Zorg, als er meerdere personen van de badkamer gebruik maken ook voor extra opbergruimte. Het is verstandig dat je, bij de aanschaf van een nieuwe badkamer, ook rekening houdt met de toekomst. Dat geldt voor de inrichting, aanschaf van de badkamermeubels, het kleurgebruik én voor de functionaliteit van de badkamer. 

Inspiratie opdoen voor je nieuwe badkamer

Wil je jouw badkamer vervangen of aanpassen dan is het opdoen van badkamer inspiratie zeker verstandig. Er zijn zo veel verschillende stijlen, badkamermeubels en accessoires waar je uit kunt kiezen. Door het opdoen van inspiratie vind je de badkamermeubels die precies bij jouw stijl passen. Door je goed te oriënteren kun je vooraf een inschatting maken hoe je badkamer eruit komt te zien. Je kunt badkamers met elkaar vergelijken op het internet, in winkels of in tijdschriften. Zo ontdek je niet alleen welke stijl bij je past, je kunt ook de meubels, tegels en accessoires uitkiezen en ervoor zorgen dat de kosten binnen het vooraf bepaalde budget blijven. 

Duurzaam en energiezuinig

Voor alles geldt op dit moment dat we gaan voor duurzaam en energiezuinig. Bij duurzame badkamers betekent het dat je kiest voor keramiek in plaats van vinyl of acryl badkamermeubels. Vinyl en acryl zijn gemaakt met aardolie en kunnen niet of nauwelijks worden hergebruikt of gerecycled. Keramiek, glas en natuursteen kan wel worden hergebruikt en gerecycled. Bovendien zijn glas en keramiek veel makkelijker én beter schoon te maken. Zorg ook voor goede ventilatie en verwarming. In badkamers werkt bijvoorbeeld een elektrische verwarming ideaal. Een elektrische verwarming kun je op meerdere tijden instellen waardoor deze niet de hele dag uit is of brand. Kies voor een waterbesparend toilet en waterbesparende kranen. Ook dat scheelt in energiekosten! Als je de badkamer goed ventileert, wordt vocht verwijderd en voorkom je schimmelvorming. Een goed geventileerde ruimte wordt bovendien sneller warm omdat het vocht uit de ruimte is!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen