pinterest
Van marmer tot metaal: aanrechtbladen die de toon zetten in moderne keukens

Van marmer tot metaal: aanrechtbladen die de toon zetten in moderne keukens

Een keuken is niets zonder een goed aanrechtblad. Het is een belangrijk item dat wel tegen een stootje moet kunnen. Er worden steeds meer verschillende materialen ontwikkeld die steeds beter en makkelijker te onderhouden zijn. Maar ze komen daarbij ook in allerlei kleuren en stijlen. Er komt dus veel kijken bij het kiezen, ook de hoogte aanrechtblad. Welke aanrechtbladen passen dan het beste in moderne keukens? Wij hebben ze voor je op een rij gezet.

Marmer 

De meest populaire keukenstijl is nog steeds de marmerlook. Een marmer keukenblad zal nooit uit de mode raken. Omdat het bovendien om een natuurlijk materiaal gaat, is ieder aanrechtblad uniek. Wat voegt dit toe aan een moderne keuken? Luxe en exclusiviteit! Verder ziet dit er prachtig uit met een minimalistische stijl.

Betonlook keukenbladen

In een moderne keuken een betonnen aanrechtblad? Ondanks onze neiging om de betonlook te identificeren met een industriële stijl, groeit deze populariteit. Toch blijkt de aparte structuur en natuurlijke verkleuring van beton heel goed te passen bij een eigentijdse stijl van moderne keukens. 

Aanrechtblad van hout 

De houtlook is niet nieuw in keukens, maar in moderne keukens wordt dit op een heel andere manier gebruikt. Lichte kleuren worden steeds meer vervangen door donkere tinten. En donker hout in combinatie met strakke lijnen creëert extra warmte voor een natuurlijke gezellige uitstraling. Vergeet niet dat hout een natuurproduct is, wat namelijk gevoelig is voor temperatuurverschillen. Maar als je van knusheid houdt, is hout zeker een idee! 

Roestvrij staal 

Het beste materiaal voor een keuken die modern minimalisme uitstraalt, is roestvrij staal. Naast zijn aparte glanzende uitstraling, is rvs ook bestand tegen hitte en vlekken. Dus als je hygiëne een belangrijk punt vindt, is dit in ieder geval makkelijk schoon te houden. Met een rvs aanrechtblad straal je kwaliteit uit, wat het geschikt maakt voor iedere (moderne) keuken. 

Keramisch aanrechtblad 

Keramiek is super praktisch maar ook stijlvol. Het harde materiaal laat zich niet snel kennen, en daarom maken krassen ook geen kans op dit aanrecht. Bovendien kun je kiezen uit vele kleuren en stijlen. Het is zelfs mogelijk om een keramisch aanrechtblad te nemen dat op marmer lijkt! Mocht je aan het twijfelen zijn dus deze twee stijlen. 

Het is geheel aan jouw persoonlijke voorkeur bij het kiezen van een nieuw aanrechtblad. Maar een goed gekozen aanrechtblad laat jouw moderne keuken het beste tot zijn recht komen! 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen