pinterest
Woontrend 2024: schuifdeuren om grote woonkamers op te delen

Woontrend 2024: schuifdeuren om grote woonkamers op te delen

Lange woonkamers zijn niet alleen problematisch om goed op te warmen in de koudere maanden, ze kunnen simpelweg kil aanvoelen. Scheidingswanden zijn daardoor in opkomst als nieuwe woontrend in 2024. De schuifdeur is hierin een onmisbaar onderdeel. Waarom zijn schuifdeuren zo geschikt voor een scheidingswand en waar moet je op letten als je een goede schuifdeur wilt kopen voor jouw woning?

Schuifdeuren ademen nostalgie uit in een modern jasje

In de jaren dertig van de vorige eeuw werden huizen met zogenoemde 'en suite' schuifdeuren populair. Deze deuren sloten bijvoorbeeld de dinerruimte af van de voorkamer. Dat was destijds vooral een praktische keuze. Het afscheiden van twee ruimtes zorgt voor meer gemak bij het opwarmen, omdat je in dat geval kleinere ruimtes verwarmt dan wanneer je een grote woonkamer hebt.

Deze nostalgische schuifdeuren met glas-in-lood zijn nog altijd razend populair, maar in 2024 worden ze vervangen door andere, modernere modellen. Creëer het gevoel van een loft met dubbele houten schuifdeuren met staal en stoer hout voor een industriële look of ga juist voor hypermodern met staal en glas. Je kunt een schuifdeur op maat in elke stijl laten maken die je maar wilt, zodat de deuren altijd passen bij jouw smaak.

Schuifdeuren besparen ruimte en geven een luxe gevoel

Grote kamers opdelen in kleine ruimtes zorgt voor een knus gevoel. Als je echter de woonkamer opdeelt in een eet- en zitgedeelte, kan het vervelend zijn als de deuren die je plaatst in je tussenwand naar binnen of buiten klappen. In dat geval moet je daar namelijk rekening mee houden bij het plaatsen van je meubels, en kan er een soort gat ontstaan tussen je deur en je zit- of eethoek. Niet altijd een even fraai gezicht.

Speciale schuifdeur rails zorgen ervoor dat de schuifdeur aan de muur vastzit en daardoor in de lengte beweegt in plaats van in de diepte. Dit zorgt niet alleen voor ruimtebesparing, maar ook voor een ongekend luxe gevoel. Zo creëer je in een handomdraai dat hotel chique gevoel in je woonkamer of juist die luxe sfeer die past bij een moderne loft.

Schuifdeuren op maat hoeven bovendien niet duur te zijn, want je kunt mooie houten modellen al bestellen vanaf zo'n tweehonderd euro per deur.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen