pinterest
Ruimtes optimaliseren met decoratieve scheidingswanden

Ruimtes optimaliseren met decoratieve scheidingswanden

Zoals je misschien al hebt gemerkt, zijn ruimtescheiders de trend van het jaar. Schuifdeuren, spiegels, gordijnen, planken en zelfs hypermoderne elektrische screens. De mogelijkheden voor ruimteverdelers zijn enorm! Deze scheidingswanden zijn perfect voor de afbakening van ruimtes in je huis en brengen ook een aantal voordelen met zich mee, zowel in termen van ruimtebesparing als licht. Je kunt er twee kamers mee scheiden of zelfs meerdere kamers mee creëren binnen een kamer, met ruimteverdelers kun je je huis opnieuw ontwerpen zonder dat je al te veel werk hoeft te doen. Neem gerust afscheid van de klassieke grote deuren, we stellen je voor aan de trend van scheidingswanden!

Schuifdeuren

Schuifdeuren zijn ideaal voor kleine kamers. Dankzij hun schuifsysteem op rail kun je ze openen langs een muur en zo besparen ze ruimte. Zo hoef je geen draaigebied vrij te houden zoals bij de standaard deuren. Bij Luvifem is een breed scala aan modellen beschikbaar. Kijk ook goed naar het materiaal. Dit bepaalt de stijl van de kamers waarin je de deur installeert. Het is ook belangrijk om het materiaal te kiezen in overeenstemming met de rest van het decor. Wil je een kleine kamer inrichten of heeft de kamer bijvoorbeeld geen licht? In dat geval kun je kiezen voor een glazen schuifdeur. Glas laat het licht door en vergroot je ruimte dus visueel. Om een gezellige sfeer in je huis te brengen, kun je ook voor hout kiezen. Een schuifdeur van onbewerkt hout geeft je woonkamer karakter. MDF is een goedkopere oplossing. Voor een modern ontwerp is aluminium de beste keuze. Hou je van de industriële stijl? Combineer gewoon een deur van hout met een railsysteem van metaal of smeedijzer.

Vouwwanden

De vouwwand is ook een optie. Deze scheidingswand maakt al enkele jaren een comeback. Net als schuifdeuren maken vouwwanden het mogelijk om ruimtes te scheiden of verschillende ruimtes in dezelfde kamer te creëren. De toepassingen van vouwwanden zijn daarom erg gevarieerd. Je kunt ze inzetten om een gezellig hoekje in je slaapkamer te maken of een werkplek in je woonkamer. Ze zijn ook handig om dingen die je niet wilt zien te verbergen, zoals de televisie in de woonkamer of een kleedhoek in de slaapkamer. Het voordeel? Ze kunnen op elk moment worden verzet, zodat je de ruimte op elk gewenst moment flexibel kunt ontwerpen. De vouwwand kan ook worden gebruikt als pure decoratie, bijvoorbeeld om een muur te ontwerpen. Heb je zin in exotische touch? Kies een vouwwand van bamboe of papier!

Spiegels, gordijnen en platen

Veel alledaagse voorwerpen en meubels kunnen worden omgezet in decoratieve en praktische scheidingswanden. Je kunt gordijnen in de slaapkamer gebruiken om een aparte, knusse slaaphoek rond je bed te maken. Het is ook mogelijk om met een vrijstaande spiegel twee kamers in een kamer te creëren, bijvoorbeeld om de slaapruimte te scheiden van de kledingruimte. Een ruimtescheidende spiegel heeft het voordeel dat het je kamer visueel vergroot. Tot slot kun je een wand of een scherm in je woonkamer gebruiken om een leeshoek te maken of om de trap te scheiden van de rest van de woonkamer.Hoe ga jij scheidingswanden inzetten?

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen