pinterest
Verbeter de akoestiek in huis met een akoestisch plafond

Verbeter de akoestiek in huis met een akoestisch plafond

Bij het ontwerp van de ruimtes binnen een villa wordt vaak voornamelijk rekening gehouden met het oog. Denk aan de hoge kamers die je hier vindt, vaak gecombineerd met verschillende harde materialen. Deze mix vormt de basis van een teleurstellende akoestiek, wat je vaak pas merkt op het moment dat het pand wordt opgeleverd. Denk aan de galmen en echo’s die je binnen deze kamers met hoog plafond op zal merken. De akoestiek verbeteren in een woonkamer met hoog plafond is na oplevering van de villa mogelijk. Verstandiger is het echter om hier al bij het ontwerp van de woning rekening mee te houden. Er zijn verschillende partijen die ondersteuning kunnen bieden bij de akoestische keuzes die in het ontwerp van een villa zouden moeten worden gemaakt om de galmen en echo’s te verminderen. 

Gebruik van een akoestisch plafond een goede optie 

Een van de mogelijkheden die je hebt om de akoestiek in de ruimtes van een villa te verbeteren, is het gebruik van een akoestisch plafond. Een akoestisch plafond kan al bij de bouw van de woning worden aangebracht. Door voor een naadloos plafond te kiezen, is voor bewoners en gasten niet te zien dat men voor deze optie gekozen heeft. Het maakt dat een akoestisch plafond het interieur van een villa in geen geval schaadt. Groot voordeel; bewoners horen de aanwezigheid van het akoestisch plafond wel door het uitblijven van de galmen en echo’s. Zoals eerder genoemd werd, kan een akoestisch plafond ook aangebracht worden na oplevering van de villa. Dit krijgt echter niet de voorkeur, daar het een aantal risico’s en mogelijk onnodig hoge kosten met zich meebrengt. 

Advies over akoestiek in verschillende ruimtes 

Kijk niet alleen naar de akoestiek in de woonkamer van een villa; houd ook rekening met de akoestiek in een keuken of bijvoorbeeld badkamer. Daarbij is de akoestiek in de werkkamer of het kantoor aan huis steeds belangijker geworden, nu vaker vanuit huis gewerkt wordt bij veel organisaties. Er is niets vervelender voor mensen aan de andere kant van de lijn, dan het galmen van je stem door de ruimte. Deze galm of echo zal immers ook voor degene met wie je belt te horen zijn. Los van het feit, dat zo’n galm of echo ook jouzelf zal hinderen tijdens een overleg. Raadpleeg een specialist op het gebied van akoestiek en akoestische plafonds, om je te laten adviseren over de mogelijkheden die je hierin hebt. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen