pinterest
Verbeter de uitstraling van de buitenkant van je huis: 3 tips

Verbeter de uitstraling van de buitenkant van je huis: 3 tips

Veel mensen focussen zich op de binnenkant van hun huis. Of het nu gaat om nieuwe meubels voor in de woonkamer, het thuiskantoor een makeover geven of dat ze nieuwe accessoires kopen om hun keuken gezelliger te maken. Hierdoor wordt de buitenkant van het huis vaak vergeten. Terwijl dit juist het eerste is wat mensen zien als ze bij je aanbellen. We geven je daarom in dit artikel 3 tips hoe jij ervoor kunt zorgen dat de uitstraling van de buitenkant van je huis beter wordt.

1. Gevel van je huis

Een van de eerste dingen die opvallen als je voor een huis staat, is hoe schoon de gevel is. Je ziet bijvoorbeeld zwarte aanslag of verfresten direct zitten. Een eerste stap is dan ook om de gevel te reinigen. Je kunt dit zelf proberen te doen of laten doen. Veel mensen vinden het handiger (en fijner!) om dit te laten doen door een professional, zoals Prova Reiniging

Is de gevel van je huis gereinigd? Denk dan ook goed na over het impregneren van de gevel. Er wordt dan een beschermende laag op je woning aangebracht, waardoor deze wordt beschermd tegen vocht en bijvoorbeeld luchtvervuiling. Op die manier raakt de gevel niet aangetast en wordt de levensduur van de gevel met ongeveer 10 jaar verlengd.

2. Dak

Een ander belangrijk onderdeel van de uitstraling van je huis is het dak. Dit is minder van toepassing als je een plat dak hebt, maar als je bijvoorbeeld een zadeldak of een wolfsdak hebt, dan zie je direct hoe schoon het is. Als je ziet dat het dak wel een opfrisbeurt kan gebruiken, dan is dakreiniging een goed idee. Naast de uitstraling, voorkomt het reinigen van je dak ook direct verstoppingen van dakgoten. Hierdoor is de kans op lekkage een stuk kleiner.

3. Accessoires voor buiten

Nu je huis er weer fris uitziet, is het tijd voor de aankleding. Heb je een (kleine) voortuin? Zet er een aantal planten neer, maak een gezellige hoek door het toevoegen van een bankje of zet een vogelbadje neer. Heb je geen voortuin? Ook dan kun je zorgen voor een extra gezellige uitstraling. Dit kun je doen door verlichting op te hangen bij de deur en het plaatsen van een naambordje. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen