pinterest
Zo maak je de badkamer onderhoudsvriendelijk

Zo maak je de badkamer onderhoudsvriendelijk

Je kunt pas optimaal genieten van de badkamer als het schoon en opgeruimd is. We begrijpen dat deze onderhoudsklusjes niet de leukste bezigheid zijn. Daarom staan hieronder een aantal handige tips om de badkamer een stuk onderhoudsvriendelijker te maken. Op deze manier ben je minder lang bezig met schoonmaken en blijft er meer tijd over om te ontspannen!

Zo min mogelijk voegen en naden

Kies bij het uitzoeken van een nieuwe badkamer voor grote tegels. Hoe groter de badkamertegels, hoe minder voegen er ontstaan. De voegen maken het schoonmaken namelijk zo’n vervelend klusje. Het is de plek waar vuil zich ophoopt. In het ideale geval kies je voor een volledig naadloze badkamervloer zoals een gietvloer. Deze vloersoort is vochtbestendig en erg hygiënisch. Je kunt het bovendien combineren met vloerverwarming voor extra comfort.

Afbeelding

Zwevende badkamermeubels

Zwevende badkamermeubels maken het schoonmaken van de badkamervloer nog eenvoudiger. Je kunt overal bij met een dweil of een stofdoek. Daarnaast hebben hangende toiletten en zwevende badmeubels een moderne uitstraling. Het oogt ‘luchtiger’ en laat een kleine badkamer een stuk ruimer lijken. 

Randloze toiletpot

Wil je nog minder tijd besteden aan het onderhoud van het toilet? Kies dan niet alleen voor een hangende toiletpot, maar ook voor een toilet zonder spoelrand. Een randloos toilet is de laatste jaren steeds populairder geworden. Diverse merken hebben een toiletpot zonder rand in hun assortiment. Het zorgt ervoor dat bacteriën zich niet kunnen nestelen en dat het langer hygiënisch schoon blijft. Door een speciaal spoelsysteem zal er geen water opspatten tijdens het doorspoelen en reinigen van de binnenkant. 

Onderhoudsvriendelijke spiegel

Een beslagen spiegel na het douchen of badderen is erg onhandig. Het duurt lang voordat de condens is weggetrokken. En als je het droogwrijft met een doekje, ontstaan er al gauw lelijke strepen. Gelukkig zijn er ook hele onderhoudsvriendelijke badkamerspiegels met anti-condens systeem verkrijgbaar. Deze hoef je niet zelf schoon te maken na een stomend hete douche. De spiegel zal niet meer beslaan en blijft zo langer schoon.

Afbeelding

Sanitair met beschermende coating

Schaf sanitair en badkamermeubels van hoge kwaliteit aan als je een onderhoudsvriendelijk resultaat wilt behalen. Deze producten zijn in de meeste gevallen voorzien van een beschermende coating. Door zo’n toplaag zijn de badkamermeubels veel sneller te reinigen. Vuil zal zich minder snel hechten op de wastafel of in de badkuip. Ook kalkaanslag is gemakkelijker te verwijderen als het oppervlak is voorzien van een speciale coating. Voor toiletten zijn er zogenaamde antibacteriële coatings. Vraag hier dus eens naar in een badkamerwinkel of ga online op onderzoek uit. Wel belangrijk om te onthouden: deze onderhoudsvriendelijke toplaag blijft alleen intact wanneer je reinigt met milde/normale schoonmaakmiddelen. Probeer agressieve chemische middelen te vermijden.

Gesloten opbergruimte

Een badkamer is sneller en eenvoudiger schoon te maken als er zo min mogelijk losse spullen staan. Denk aan rondslingerende verzorgingsproducten, flessen met badolie naast het bad en allerlei losse make-up producten op het badmeubel. Probeer spullen zo netjes mogelijk op te ruimen op hun eigen plekje. Zorg ervoor dat er voldoende gesloten opbergruimte aanwezig is. Dit oogt een stuk netter dan open badkamermeubels en rekjes. Bovendien blijven producten langer schoon en stofvrij in een gesloten lade of kast. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen