Zo pak je een verbouwing van je woning aan

Steeds meer huishoudens kiezen voor een aanpassing aan het interieur of de inrichting van hun woning. Het hybride werken van tegenwoordig maakt dat we vaker vanuit huis werken en sneller uitgekeken raken op de huidige inrichting. Daarbij hebben veel huishoudens de zolder de afgelopen twee tot drie jaar omgetoverd tot een volwaardige werkkamer. Welke werkzaamheden heb jij al uitgevoerd of ben je van plan binnenkort uit te voeren? Bij een verbouwing van een woning zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Zorg bijvoorbeeld voor een goede voorbereiding; welke werkzaamheden moeten in welke volgorde worden uitgevoerd? Overweeg daarbij een aanhanger huren voor het transport van het bouwafval wat vrijkomt bij sloopwerkzaamheden. 

Investeer in de juiste materialen en gereedschappen 

Bij het uitvoeren van een renovatie in huis is het verstandig te investeren in kwalitatief goede materialen en gereedschappen. Dit komt het eindresultaat ten goede. Je hoeft deze gereedschappen en professionele machines overigens lang niet altijd te kopen; je kunt ze ook huren. Kijk bijvoorbeeld eens naar de machineverhuur bij Boels, waar vrijwel alle apparaten worden aangeboden die jij nodig hebt bij een renovatie van ruimtes in huis. Het voordeel van het huren van een apparaat is dat je hier zelf geen grote bedragen in hoeft te investeren. Vaak gaat het om apparatuur die je één of hooguit twee keer nodig hebt. Denk aan een behangafstomer of bijvoorbeeld een rolsteiger voor de afwerking van het plafond. Laat je waar nodig adviseren door een professional. 

Maak een duidelijke planning voor de komende weken 

Om het overzicht te behouden is het wenselijk vooraf een heldere planning te maken. Welke klussen moeten er worden uitgevoerd? Welke afhankelijkheden vallen op te merken tussen deze klussen? Welke externe partij heb je voor welke klus nodig? Enzovoorts. Door een planning te maken en afhankelijkheden in kaart te brengen, voorkom je dat het project al snel tegen vertraging aanloopt. Daarbij is niets vervelender, dan het uit moeten stellen van de hulp van externe partijen doordat andere klussen nog niet zijn afgerond. Vaak kom je hierbij achteraan in de rij te staan, of betaal je een hogere prijs voor de uitvoering van klussen. Een ingehuurde partij loopt immers inkomsten mis, als deze nog niet aan de slag kan. Neem in de planning voldoende ruimte op voor mogelijke vertraging, zeker rond klussen waarvan je op voorhand niet precies weet hoeveel tijd deze in beslag zullen nemen.

Deel dit artikel:

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen