pinterest
Gebruik dit najaar om je ruimtes een nieuwe look te geven

Gebruik dit najaar om je ruimtes een nieuwe look te geven

Het najaar en de winter lenen zich uitstekend voor het renoveren van kamers in huis. Kies bijvoorbeeld voor een nieuwe kleur op je wanden, vervang een aantal meubels of voeg nieuwe accessoires toe. Niet voor niets wordt vaak het najaar gebruikt om ruimtes op te knappen; het is de periode waarin we massaal onze huizen in trekken. Buiten worden de dagen korter en daalt de temperatuur inmiddels flink. Maak van jouw woning een knus thuis! Om straks direct aan de slag te kunnen gaan is het verstandig alvast wat verfspullen in huis te halen, evenals de benodigde schroeven en pluggen voor het ophangen van een aantal plankjes en accessoires aan de wand. 

Doe inspiratie op via een platform als Pinterest 

Heb je nog geen idee van welke kleur je de wanden in huis wilt voorzien? Doe in dat geval inspiratie op via een platform als Pinterest. Je vindt er talloze foto’s van andermans interieur. Tot welke combinaties van kleuren kom jij? Tegenwoordig is het populair te kiezen voor een mix van basiskleuren en enkele accentkleuren. Denk bijvoorbeeld aan de mix van twee of drie grote, groene kamerplanten tegen een muur voorzien van RAL9005 Sikkens Rubbol XD High Gloss. Deze kleur verf zou je op voorhand wellicht niet direct gekozen hebben; het resultaat van het contrast in kleuren geeft de ruimte karakter. Daarbij betrekken de kamerplanten de tuin bij de woonkamer. 

Neem de raamdecoratie mee bij het bepalen van de juiste kleur 

Niet alleen de kleur op de wand heeft een grote invloed op de uitstraling van een ruimte. Neem hierin ook de kleur van de gekozen raamdecoratie mee. Het is populair om te werken met verschillende lagen. Combineer bijvoorbeeld een klassiek hangend gordijn met lamellen van hout. 

Gouden en zwarte accenten in je interieur 

Kijkend naar de trends op het gebied van accessoires, valt op dat men tegenwoordig steeds vaker kiest voor gouden en zwarte accenten. Ze passen goed bij zowel een modern, als een industrieel ingerichte ruimte. Daarbij geven de kamer een luxe, ietwat chique uitstraling. Goud en zwart worden niet alleen gebruikt in de woon- en slaapkamer. Deze kleuren komen ook vaak terug in badkamers. 

In de keuken zou je een aantal houten plankjes op kunnen hangen, voorzien van potten gevuld met diverse pastasoorten. Ook een kleine bloempot met bijvoorbeeld basilicum of munt mag hierbij niet ontbreken. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen