pinterest
Haal alles uit jouw LED lampen met behulp van slimme verlichting!

Haal alles uit jouw LED lampen met behulp van slimme verlichting!

Elektriciteit is momenteel enorm prijzig, dat hoeven we je niet te vertellen. Daarom is het ook niet gek dat men volop bezig is om te kijken naar manieren om geld te besparen. Een van de maatregelen die we momenteel vaak terug zien is dat van de overstap van halogeen op LED. LED verlichting is namelijk een stuk zuiniger, waardoor je veel geld kunt besparen.

Maar hier loopt men vaak tegen een probleem, want er zijn ontzettend veel opties als het aankomt op LED verlichting. Er zijn veel verschillende lampen met elk hun eigen voor- en nadelen. Een grote speler hierbij is slimme verlichting, lampen met veel extra mogelijkheden. Ook benieuwd wat er allemaal bij komt kijken? Deze blog helpt je op weg!

Met slimme verlichting kun je gemakkelijk een sfeervolle lichtbeleving creëren

Met de huidige energieprijzen, is het natuurlijk niet gek dat je jouw oude halogeen verlichting graag wilt vervangen. De prijzen zijn immers hoog en het verbruik van een halogeen lamp kan daar flink bij oplopen. De oplossing hiervoor is te vinden in LED verlichting, aangezien dit type verlichting maar weinig wattage verbruikt. 

Echter is de markt van LED verlichting ontzettend breed, waardoor er veel opties zijn om te overwegen. Een daarvan is slimme verlichting. Dit zijn lampen die je gemakkelijk kunt bedienen met een App, waardoor je toegang krijgt tot dimmen op afstand, automatisering en, afhankelijk van de lamp, een uitgebreid kleurenpalet. Hierdoor kun je het licht tot in detail regelen, waardoor je gemakkelijk een sfeervolle situatie kunt opzetten. 

En de prijs? Daar hoef je je geen zorgen over te maken, want dankzij het verbruik van de lamp heb je dit bedrag snel weer terugverdient.

Ontzettend veel keuze dankzij de vele merken op de markt

Er wordt nog volop aan slimme verlichting getimmerd, waardoor gespecialiseerde fabrikanten als paddestoelen uit de grond schieten. Hierdoor is de kans groot dat je jouw bestaande halogeen lamp kunt vervangen voor een soortgelijke slimme lamp. 

Als je eenmaal weet welk type lamp je wilt vervangen, is het goed om te kijken naar de verschillende merken die je zoal tegenkomt. De meeste woonwinkels beschikken namelijk over verschillende slimme lampen die elk via hun eigen methode werken. Zo werken de lampen van de Action puur op Wifi, terwijl die van de Ikea moeten beschikken over een zogeheten Hub of Bridge.

Daarnaast heb je ook ontzettend veel merken die je overal tegenkomt, zoals Philips Hue. Het grote voordeel hiervan dat je niet verplicht bent om jouw lampen bij slechts een partij te kopen, aangezien je gemakkelijk naar de bouwmarkt kunt gaan om hetzelfde merk op te pikken. 

Verschillende voordelen die jouw lichtbeleving nog specialer maken

Slimme verlichting is natuurlijk ontzettend divers en opent een wereld van kleur, maar je kunt nog veel meer uit jouw lampen halen. Dit is vaak ontzettend verschillend op basis van het merk dat je kiest, maar ze hebben ook veel met elkaar gemeen. Zo kun je bij vrijwel elke slimme lamp kiezen uit verschillende presets of scènes, afhankelijk van het merk. Daarnaast heeft je toegang tot een goede basis als het aankomt op automatisering van jouw verlichting, al kan dit in de meeste gevallen verder worden uitgebreid met accessoires. 

Daarnaast hebben sommige merken ook unieke eigenschappen die je alleen op het platform terug kunt vinden. Zo beschikt Philips Hue over een integratie met Spotify, waardoor je jouw lampen gemakkelijk met jouw muziek kunt koppelen. Hierdoor reageren ze ontzettend nauwkeurig op de muziek die je op dat moment afspeelt, waardoor jouw lichtbeleving naar het volgende niveau wordt getild.

Daarom is het ook enorm handig om vooraf genoeg informatie in te kunnen winnen, zodat je weet welke slimme lamp perfect bij jouw wensen aansluit. Gelukkig sta je er niet alleen voor, want winkels als Letsleds kunnen je hiermee helpen!

 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen