pinterest
Verbouwen in eigen regie

Verbouwen in eigen regie

Heb je een huis gekocht en wil je graag mensen verwelkomen in een huis waar je trots op kunt zijn, ga dan volop aan de bak en steek de handen uit de mouwen. Zo spaar je niet alleen veel geld uit, maar voel je je verbonden met elke stap in het renovatieproces. Hierbij enkele tips om de verbouwperiode te overleven. 

Doe-het-zelf

Heb je de tijd en energie om te verbouwen? Voer dan de taken uit waar je goed in bent! Vele sloopwerken vereisen enkel gezond verstand en geschikte beschermingsmiddelen om aan de slag te gaan. Afval afvoeren vraagt veel inspanning, maar geeft je ook veel voldoening als je deze job zelf kunt klaren. Bovendien bespaart het je heel wat geld. Sommige aannemers staan ook open om bepaalde werken zelf uit te voeren of om actief mee te werken op de werf.  

Professionele hulp

Je kunt waarschijnlijk niet alles zelf doen omdat je nu eenmaal tegen je limieten botst in sommige vakgebieden. Laat je werken uitvoeren door aannemers en ga bij voorkeur in zee met plaatselijke vakmensen. Zo kun je op zoek gaan naar een stucadoorsbedrijf uit jouw buurt of een plaatselijke loodgieter. 

Waar de ene handig is in ruwbouwwerken, is de andere beter in fijne afwerking. De afwerkingsfase vraagt nog veel inspanningen, maar deze werken zijn vaak een haalbare kaart om zelf uit te voeren. Zo is bijvoorbeeld het plaatsen van vloerbekleding bij een vlakke ondergrond een haalbare kaart. Ook schilderwerken zijn met goede materialen en voldoende tijd makkelijk zelf uit te voeren. 

Budget bewaken

Ga op zoek naar leveranciers van kwaliteitsmaterialen aan de beste prijs. Hou promoties vanaf de planningsfase extra in de gaten om je budget te beperken. Wanneer je zelf werken uitvoert en coördineert, spaar je immers veel geld uit. Het is echter noodzakelijk om een goed overzicht te bewaren van het totale budget. Je weet dus maar beter op voorhand hoeveel de elektricien en de stukadoor kosten om de vinger aan de pols te houden.

In geval van geldnood kun je beslissen om enkele werkjes nog even uit te stellen of een goedkopere materiaalkeuze voorop te stellen. Moet je jouw droomkeuken nog even on hold zetten? Hou je nog even bij de bestaande keuken of plaats een goedkoop toonzaalmodel tot je opnieuw voldoende budget hebt om je droomkeuken te plaatsen.

Weldra kun je zeggen: “Welkom in ons huis!” en mag je trots zijn op het resultaat! Hoe meer je zelf hebt verbouwd, hoe meer voldoening je zal hebben van de rondleiding in je nieuwe woning.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen