pinterest
Een boho slaapkamer: zo doe je dat!

Een boho slaapkamer: zo doe je dat!

Hoewel we al lang niet meer in de jaren 70 leven, kan de bohemian stijl ons nog steeds ontzettend inspireren. Zeker in de slaapkamer is deze stijl lekker rustgevend. Van het juiste dekbedovertrek tot de juiste kleur op de muur: zo maak jij van je slaapkamer een lekkere hippiekamer.

Wat is een boho slaapkamer?

Hoewel we bij de term boho vooral aan de hippies uit de jaren 70 moeten denken, is deze stijl zo’n 100 jaar ouder dan dat. De boho-stijl is ontstaan bij de zigeuners in Frankrijk, die zich afzetten tegen de gevestigde en gematigde Franse orde. De hippies in de jaren 70 konden zich wel vinden in deze rebelsheid en namen niet alleen de ideeën, maar ook de stijl over.

Bonte kleuren

Het inrichten van een slaapkamer begint vaak bij het kiezen van de juiste kleuren. Voor een lekkere boho slaapkamer kan je gerust kiezen voor een lekker bont kleurenpalet. Ga voor onverzadigde kleuren. Dat betekent dat de kleuren niet primair zijn, maar een beetje gemengd met andere kleuren, zwart en grijs. Ideale kleuren voor een bohemien geïnspireerde slaapkamer zijn turquoise, warme retro kleuren zoals bruin of oranje en paars. Je mag dit naar hartenlust combineren en zo eclectisch maken als je wilt.

Imperfectie

Het hele idee van bohemians is dat ze zich afzetten tegen het keurige en preutse van de gevestigde orde. Dat betekent dat alles lekker imperfect mag zijn. De kringloopwinkel is de ideale plek om jouw boho meubels te vinden, omdat verwering, afgebladderde verf en zichtbare ouderdom juist de charme van je slaapkamer gaan bepalen. Een boho slaapkamer is ontzettend persoonlijk en mag er best uitzien als een bijeengeraapt zootje van spullen die jij mooi vindt of die voor jou een zekere waarde hebben.

Een hippie bed

Het bed speelt natuurlijk een belangrijke rol in de slaapkamer. Deze kun je lekker hippie maken door het vol te gooien met allemaal leuke (gebreide of gehaakte) dekentjes en een mooie sprei. Het mag er allemaal lekker dromerig uitzien. Een hemelbed is daarom een ideale keuze. Als het je persoonlijke stijl is kan kant ook een leuke toevoeging zijn aan jouw bed. Het mag zo retro als je wilt. Ga voor natuurlijke materialen zoals linnen voor je beddengoed. Extra leuk: hang een mooie dromenvanger boven je bed. Dit raakt aan het spirituele karakter van de hippiecultuur en met een beetje geluk werkt hij nog ook.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen