pinterest
4 tips bij het inrichten van een directiekantoor

4 tips bij het inrichten van een directiekantoor

Het directiekantoor is een belangrijke ruimte. Dit is de plek waar de directie verblijft. Dat betekent niet alleen dat deze uitnodigend moet zijn, maar ook dat deze een representatieve en professionele uitstraling moet hebben. Niet alleen om medewerkers, maar ook om klanten te ontvangen. Het inrichten van een directiekantoor moet dan ook zorgvuldig worden gedaan. Maar waar moet je op letten? Waar hou je rekening mee? Hieronder volgen vier nuttige tips. 

  1. Wees innovatief 

Het directiekantoor moet symbool staan voor het imago van jouw bedrijf. Wees daarom innovatief in de keuzes die je maakt. Kies bijvoorbeeld niet voor standaard meubels, maar voor directiemeubilair design. Deze stralen net wat meer luxe en comfort uit. Passend bij jouw bedrijf. Laat zien dat je niet bang bent om uit te pakken en je creativiteit de vrije loop te laten. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van unieke kleuren en decoraties. Zo kun je jezelf echt onderscheiden van de rest. Hiermee maak je direct een goede indruk bij de klant. 

  1. Bepaal de functie van het kantoor 

De functie van een directiekantoor kan per bedrijf verschillen. Het ene bedrijf gebruikt het kantoor bijvoorbeeld vooral om zelf in te werken, maar hier worden verder geen andere mensen ontvangen. In dat geval heb je geheel andere meubels nodig dan als je hier wél klanten en personeel ontvangt. Daarom is het belangrijk om van tevoren eerst de functie van het directiekantoor te bepalen. 

Een goed ingericht kantoor zal ervoor zorgen dat de functie goed vervuld kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een fijn en groot directiebureau om aan te werken en ook mensen aan te verwelkomen. Dan is het wel belangrijk dat het bureau groot genoeg is, zodat hier verschillende werkzaamheden aan gedaan kunnen worden. Ook een comfortabele stoel is onmisbaar. 

Ontvang je hier vaak klanten en personeel? Dan is het ook goed om een extra plekje in het kantoor te creëren om dit te doen. Denk bijvoorbeeld aan meerdere comfortabele loungestoelen. Dat maakt het prettiger om samen contact te leggen en staat er geen groot bureau tussen jullie in. Dat schept een betere band. 

  1. Voeg een persoonlijke touch toe 

Een directiekantoor moet uiteraard professionaliteit uitstralen. Het moet representatief zijn voor jouw bedrijf. Dat betekent echter niet dat je geen persoonlijke touch mag toevoegen. Dit is juist belangrijk. Het is voor klanten prettig om niet alleen je professionele kant te zien, maar ook de menselijkheid die hierachter schuilt. Plaats daarom gerust foto’s van thuis of voeg enkele persoonlijke en dierbare accessoires toe aan het kantoor. Dit toont niet alleen de menselijkheid achter het bedrijf, maar zorgt er ook voor dat je zelf in een fijnere omgeving kunt werken. Als je je thuis voelt op kantoor, draagt dit bij aan meer werkplezier en uiteindelijk dus ook een hogere productiviteit. 

  1. Goede akoestiek 

In het directiekantoor worden vaak belangrijke gesprekken en telefoontjes gevoerd. Dan is het wel zo belangrijk dat deze gesprekken niet van buitenaf te horen zijn en ook dat je zelf geen last hebt van geluiden van buitenaf. Besteed daarom extra aandacht aan het creëren van de juiste akoestiek.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen