pinterest
Woningontruiming op komst? 5 tips!

Woningontruiming op komst? 5 tips!

Een woningontruiming kan een ingrijpende gebeurtenis zijn, ongeacht de reden. Misschien is er wel een naaste overlijden of staat er een verhuizing op de planning. Hoe dan ook, het kan best wel overweldigend zijn. Om die reden hebben wij een aantal tips verzameld. Kun jij ook wel wat hulp en ondersteuning gebruiken? Lees dan verder!

Aanwijzen van een coördinator

Bij het plannen van een woningontruiming is het altijd een goed idee om iemand aan te stellen als coördinator. Deze persoon kan ervoor zorgen dat alles soepel verloopt en voorkomen dat taken dubbel worden gedaan of vergeten worden. Met een goede coördinator van woningontruiming Arnhem kan de ontruiming efficiënt worden uitgevoerd zonder dat je teveel in de stress raakt.

Neem de tijd

Bij het leegruimen van een woning moet je echt een zorgvuldige planning maken. Neem de tijd om te beslissen wat er met de inboedel moet gebeuren en maak zeker geen overhaaste beslissingen. Het is verstandig om alle mogelijkheden te bekijken en de taken over een periode te verdelen, in plaats van alles in één keer te willen doen.

Beheer de administratie

Daarnaast moet je de administratie en financiën met betrekking tot de woningontruiming goed organiseren. Dit omvat taken zoals het afhandelen van de hypotheek, openstaande leningen, verzekeringen, rekeningen, abonnementen en lidmaatschappen. Door alles nauwkeurig bij te houden en op tijd actie te ondernemen, kun je onnodige kosten in ieder geval voorkomen. Zo  zul je alles vlotjes kunnen afhandelen.

Huur opzeggen of huis verkopen?

Bij een woningontruiming moet je beslissen of je het huis wilt verkopen of het huurcontract wilt opzeggen. Als het om een huurwoning gaat, geldt een opzegtermijn van zes maanden, dus dit moet worden meegenomen in de planning van de ontruiming. In het geval van een koopwoning is het verstandig om tijdig een makelaar in te schakelen om je te helpen bij de verkoop.

Verdeling van de inboedel

Het legen van een huis kan veel tijd kosten, vooral als er veel waardevolle spullen zijn. Maak daarom eerst een inventaris van de inboedel en bespreek wie wat graag wil hebben. Gebruik labels om de spullen te identificeren en maak afspraken over hoe ze worden verdeeld. Als je een verhuisbedrijf inschakelt voor de woningontruiming, kunnen zij je helpen. Zij zullen alle spullen efficiënt verplaatsen naar de juiste bestemmingen. Dus, heb jij een woningontruiming op de planning staan? Volg dan de bovenstaande tips!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen