pinterest
Verkoop je een oud huis? Met deze 5 tips zorg je ervoor dat alles goed gaat

Verkoop je een oud huis? Met deze 5 tips zorg je ervoor dat alles goed gaat

Soms is het tijd om aan een nieuw hoofdstuk in je leven te beginnen. Een manier waarop veel mensen dit doen, is door hun woning te verkopen. Maar wat als je een ontzettend oud huis hebt? Met deze 5 tips zorg je ervoor dat alles perfect verloopt.

Ga voor een ouderdomsclausule

De eerste tip die we je mee willen geven is om een ouderdomsclausule in je contract op te laten nemen. Er zijn vele horrorverhalen van mensen die hun oude woning verkopen en later voor de rechter worden gesleept als er onherstelbare schade aan een huis blijkt te zijn. Met een ouderdomsclausule voorkom je dit soort taferelen. Hierdoor bouw je net wat extra financiële zekerheid en slaap je een stuk fijner nadat de deal afgerond is.

Noodzakelijke reparaties uitvoeren

Zorg er ten tweede voor dat je huis in de best mogelijke staat is voordat je het op de markt brengt. Wat betekent dit? Waarschijnlijk moet je wat geld op tafel leggen betreffende het uitvoeren van enkele noodzakelijke reparaties. Geen paniek! Een complete renovatie is niet wat je uiteindelijk moet doen. We hebben het meer over het opknappen van kleine zaken die grote alarmbellen laten afgaan bij potentiële kopers. Het lijken misschien kleine dingen, maar ze kunnen een wereld van verschil maken in hoe iemand je huis ziet.

Stel een redelijke prijs vast

Het vaststellen van een redelijke prijs voor je oude pareltje is cruciaal. Je wilt natuurlijk niet dat je woning maandenlang op de markt blijft hangen omdat de vraagprijs te hoog is. Maar je wilt ook niet het gevoel hebben dat je jezelf tekort doet. Dit is hét moment om de lokale vastgoedmarkt goed onder de loep te nemen. Wat zijn vergelijkbare huizen in je omgeving waard? Een taxateur kan je hierbij helpen door een reële waarde op je huis te plakken.

Werk samen met een makelaar

Samenwerken met een makelaar is als het hebben van een superheld aan je zijde tijdens het verkopen van je huis. Deze experts weten precies wat er speelt op de huizenmarkt en hebben de tools en netwerken om jouw woning bij de juiste kopers onder de aandacht te brengen. Ze kunnen je adviseren over alles, van de prijsstelling tot aan de beste marketingstrategieën.

Zorg dat alles netjes eruitziet

Een schoon en opgeruimd huis spreekt boekdelen. Het is net als jezelf opdoffen voor een eerste date; je wilt immers een goede eerste indruk maken, toch? Wanneer potentiële kopers je woning bezoeken, willen ze zichzelf kunnen voorstellen hoe het zou zijn om daar te wonen. Rommel en persoonlijke spullen kunnen die visie vertroebelen. Dus, ruim op, maak schoon, en maak je ruimtes minder persoonlijk. Denk eraan, je hoeft je huis niet om te toveren in een showroom, maar een nette, uitnodigende sfeer creëren is essentieel.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen